Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre ştiinţe / pagina 16
Poţi selecta mai specific: Anatomie, Astronomie, Biologie, Chimie, Educaţie, Energetică, Fizică, Genealogie, Genetică, Geografie, Geologie, Gramatică, Istorie, Logică, Matematică, Meteorologie, Optică, Psihologie, Sociologie.
Se poate spune că unele lucruri din religia noastră sunt învechite şi nu se mai pot aplica în ziua de azi? (2 răspunsuri)


Capacitatea craniană a lui Homo neanderthalensis varia între 1300 – 1750 cm, fiind în medie 1500 centimetri cubi, în timp ce la omul modern, la bărbaţi, este în medie 1400 centimeri cubi (Portelli, pag. 55. 49). Cei mai mulţi dintre cercetători, printre care Tom Highman şi suedezul Svante Pӓӓbo, liderul echipei de geneticieni de la departamentul de Genetică Evoluţionară din cadrul Institutului Max Plank din Leipzig, Germania, susţin că interacţiunea sa Homo Sapiens a fost una sporadică, fapt susţinut de procentul redus de ADN neanderthalian din genomul fiecărui om de pe planetă, între 1 şi 4% (Nicolae, 2012, pag. 45). Nu se poate susţine că omul modern provine din omul de neanderthal, este concluzia care o tragem şi din lucrarea lui Davies, pag. 15, şi este ceea ce se susţine astăzi în lumea ştiinţifică. Dacă interpretăm Gen. 1, în mod literar apare întrebarea a creat Dumnezeu doi Adami? Din două specii diferite: Homo sapiens şi Homo neanderthalensis?
răspuns dat de Teodor W Radu pe 23 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre astronomie, genetică, literatură, religie...
De ce există tendinţa ca oamenii să discute despre politică cu patimă? (2 răspunsuri)


Oamenii discută cu patimă despre politică pentru că cei care trebuie s-o facă o fac destul de rău.
răspuns dat de Alexandra Socol pe 14 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre politică, psihologie...
Care este considerat cel mai mare păcat în religia creştină? (4 răspunsuri)


Dupa „Mărturisirea Ortodoxă”, păcatele grele sunt de trei feluri: [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 11 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre copilărie, creştinism, dragoste, religie, viaţă...
Este adevărat că cearcănele pot indica probleme de sănătate? (2 răspunsuri)


Cearcănele pot apărea fie ca urmare a privării de somn, fie ca rezultat al circulaţiei sangvine deficitare şi al retenţiei de apă în corp, rezultat al fumatului, unei alimentaţii cu multă sare, ori cu multe dulciuri şi produse făinoase care încetinesc metabolismul şi reduc capacitatea pulmonară. [Tot textul...]
răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 1 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre dulciuri, genetică, sănătate, viaţă...
Care este prima bătălie pe care a câştigat-o Franţa sub comanda lui Napoleon? (1 răspuns)


Nici un alt om, cu excepţia, poate, a lui Alexandru Macedon, nu şi-a influenţat atât de decisiv epoca precum a făcut-o Napoleon Bonaparte (1769-1821). Victoriile lui Napoleon au început cu campania în Italia, a hotărât să ducă un război "de diversiune" cu Piemont-ul şi Lombardia dintr-un motiv foarte simplu şi anume acela de a umple casieria tezaurului, înfiorător de goală. Francezii au furat cu această ocazie din Italia bani, aur, opere de artă, capodopere ale lui Leonardo da Vinci şi Michelangelo. [Tot textul...]
răspuns dat de MONICA pe 22 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre arte, finanţe, istorie...
De ce atunci când greşim tindem să căutăm scuze în loc să ne asumăm responsabilitatea? (3 răspunsuri)


Sunt mulţi care îşi asumă responsabilitatea când greşesc. Dar sunt şi mai mulţi cei care care caută scuze şi mint, pentru a acoperi greşala. Depinde de caracterul fiecăruia, de credinţă, de educaţie. Un om adevărat este cel care îşi recunoaşte greşala şi îşi cere scuze.
răspuns dat de Aneta Timplaru Horghidan pe 21 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre educaţie, psihologie...
De ce atunci când greşim tindem să căutăm scuze în loc să ne asumăm responsabilitatea? (3 răspunsuri)


Voinţa este puterea sufletească prin care omul îşi aduce la îndeplinire gândurile şi dorinţele sale. În ea a sădit Dumnezeu năzuinţa spre bine. Voinţa omului a fost îndreptată numai spre bine. În urma păcatului strămoşesc însă, slăbindu-i-se puterea, ea s-a îndreptat mai mult spre rău, fără să-şi piardă însă puterea de a se hotărî şi spre bine. Mântuitorul, prin jertfa de pe Cruce, a recâştigat omului harul dumnezeiesc, pentru a putea birui pornirile voinţei spre rău. Astfel, având ajutorul dumnezeiesc, datoria creştinului este ca, prin virtutea înfrânării şi a bărbăţiei, să-şi întărească puterea voinţei sale, încât aceasta, în chip statornic, să se îndrepte numai spre împlinirea faptelor bune. „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele” (Rom.12, 21). [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 21 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre creştinism, politică, psihologie, religie, sănătate, viaţă...
De ce, de obicei, banii făcuţi uşor se duc la fel de repede? (1 răspuns)


Banii făcuţi uşor nu au valoare.
răspuns dat de ANA Fluerasu pe 16 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre finanţe, psihologie...
De ce se spune că dragostea este oarbă? (5 răspunsuri)


Dragostea este oarbă... şi numai dragostea care trece peste imperfecţiuni este oarbă. Când orbirea omului este accentuată, atunci el spune că "dragostea e oarbă". În dragostea naturală şi sănătoasă nu prea e loc de subconştient sau inconştient. Aceste 2 clasificări psihologice scot basma curată lipsa conştienţei omului. Femeia şi bărbatul sunt Întreguri de Om, nu sunt doar nişte jumătăţi... unul are mintea divină, celălalt inima divină... prin alăturarea celor 2 în cuplu şi traiul împreună scopul e unul singur: să creştem împreună în direcţia reală, a cunoaşterii corecte de sine. În cuplul închinat acestui scop, experienţa călătoriei înapoi, pentru vindecarea trecutului, este puternic accelerată. Se poate ajunge la reluarea comunicării cu Dumnezeu şi cu noi înşine şi fără această experienţă... depinde de fiecare câte zăbrele are al propria-i cuşcă şi cât de mult dă vina pe altul pentru propria lipsă de conştienţă şi responsabilitate. Poate trebuia să încep prin a menţiona că scopul vieţii mele este reluarea relaţiei de Iubire cu Cel dincolo de firea mea... şi astfel, tot ce vine în viaţa mea este atins de această trăire. Dragostea este oarbă nu numai pentru apropiaţi, dragostea închide ochii minţii pentru a nu lua în seama imperfecţiunile... altfel, ne-am fi chinuit pe noi înşine şi pe tot ce există în mod iremediabil.
răspuns dat de ralu pe 11 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre anatomie, curăţenie, dragoste, psihologie, religie, sănătate, viaţă...
Este adevărat că fetele se nasc mai repede decât băieţii? (1 răspuns)


Da, fetele se nasc mai repede cu aproximativ 3-4 zile, surse didactice din Almanah istoric din anii 1977, nu îmi aduc aminte exact sursa. Dar în familia mea s-au născut multe fete, eu sunt din familie cu 6 surori şi un frate şi la socoteala sarcinii mama spunea că se nasc cu 3 zile mai devreme.
răspuns dat de Mariana pe 10 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre educaţie, istorie, viaţă...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.