Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre dulciuri

Ce simbolizează bradul de Crăciun? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Bradul de Crăciun este un obicei care se leagă de o sărbătoare precreștină. Însăși denumirea sărbătorii "Crăciun" vine de la cuvântul "cracă", "creangă". De Crăciun, în Franța, o țară romanică prin origine ca și noi, se arde un buștean în sobă și se face o prăjitură tradițională în formă de butuc, numită "la buche".

răspuns dat de Aurelia Dudau pe 21 septembrie 2019

Mai multe răspunsuri despre limbi, simbolistică, ţări...

Este adevărat că cearcănele pot indica probleme de sănătate? (2 răspunsuri)

incorect0
corect3

Cearcănele pot apărea fie ca urmare a privării de somn, fie ca rezultat al circulaţiei sangvine deficitare şi al retenţiei de apă în corp, rezultat al fumatului, unei alimentaţii cu multă sare, ori cu multe dulciuri şi produse făinoase care încetinesc metabolismul şi reduc capacitatea pulmonară. [Tot textul...]

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 1 aprilie 2016

Mai multe răspunsuri despre genetică, sănătate, viaţă...

Cum scap de pofta de dulciuri? (1 răspuns)

incorect0
corect2

Glutamina reduce pofta de dulciuri. Glutamina care se găseşte în varză, de aceea foarte mulţi folosesc varza ca tratament. O presează, şi o pun pe răni. Tirozina poate acţiona ca element de suprimare a poftei de mâncare şi de intensificare a poftei bunei dispoziţii. (Mindell, pag. 595. 596.) Se apune că L-Tirozina, acest aminoacid îi ajută pe cei care îl iau pe stomacul gol, de 2 ori pe zi, sau chiar de 3 ori pe zi, o dată înaintea culcării, le linişteşte şi sistemul nervos, îi ajută să nu mai fie adictivi la dulciuri, să nu le mai mănânce, să nu mai simtă nevoia imperioasă de a consuma dulciuri. Dacă se ia în cantitate de 2 grame, deci patru bucăţi, dimineaţa, la prânz şi seara pe stomacul gol, îi ajută pe cei care au adicţia aceasta să şi-o înfrâneze. Este mai uşor să-ţi controlezi dieta şi pofta de a mânca zahăr sau dulciuri sau de a intra la McDonalds, dacă eşti într-un program de exerciţiu regulat.

răspuns dat de Teodor pe 10 martie 2016

Mai multe răspunsuri despre gastronomie, psihologie, sănătate, zahăr...

Ce prăjituri se pot face fără a folosi cuptorul? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Poţi intra pe site-uri la reţete fără foc sau reţete raw şi găseşti multe reţete foarte bune.

răspuns dat de Ilie Ionela pe 26 august 2015

Mai multe răspunsuri despre internet...

Ce este diabetul de tip 2 şi cum se poate ţine sub control? (1 răspuns)

incorect0
corect2

Cunoscut sub numele de diabet zaharat non-insulinodependent (NIDDH) este o afecţíune metabolică caracterizată de un nivel ridicat al glicemiei în contextul unei rezistenţe la insulină şi scăderea secreţiei de insulină. [Tot textul...]

răspuns dat de Monica pe 6 mai 2015

Mai multe răspunsuri despre brânzeturi, gastronomie, panificaţie, sănătate...

Care este cel mai sănătos ulei pentru a fi folosit în bucătărie? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

Uleiul de măsline presat la rece. (Dar nu mege la prăjituri şi atunci poate fi înlocuit cu ulei de orez sau de floarea soarelui presat la rece care este foarte savuros!) Uleiul de orez este foarte uşor. Mai merge şi uleiul de rapiţă sau de sâmburi de strugure, dacă îl găsiţi pe cel obţinut prin presare la rece. Sunt mai scumpe, dar merită. Uleiul de soia este şi el bun. Le puteţi alterna.

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 28 aprilie 2015

Mai multe răspunsuri despre flori, gastronomie, orez, sănătate...

Dacă în limba greacă există încă din antichitate diferite cuvinte pentru diferite feluri de dragoste (eros, philia, storge şi agape), cum se face că alte limbi nu fac aceeaşi distincţie importantă prin cuvinte diferite? (7 răspunsuri)

incorect0
corect1

Se face distincţia prin sensul diferit al aceluiaşi cuvânt. În prezent, mi se pare mult mai simplu ca un singur cuvânt să aibă mai multe înţelesuri. De exemplu cuvântul "iubesc", aşezat în propoziţie altfel, capătă semnificaţie diferită: "îmi iubesc părinţii", "îmi iubesc fratele/sora", "îmi iubesc soţul/soţia", "îmi iubesc gaşca de prieteni", "îl iubesc pe Dumnezeu" - în sensul că ai credinţă; "iubesc prăjiturile" - în sensul de a place; cum mai e "iubesc acest sport", "iubesc această maşină" etc. În antichitate, pentru că nu se folosea prea mult "analiza cuvintelor", oamenii se complicau prea mult.

răspuns dat de Ralu Raluca pe 5 octombrie 2014

Mai multe răspunsuri despre căsătorie, dragoste, limbi, prietenie, religie, sport...


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.