Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Albine

Întrebări

clic pentru a comuta interesul tău faţă de răspuns1

Care este cantitatea optimă de miere de albine ce trebuie consumată zilnic şi la ce ajută? (1 răspuns)

întrebare pusă de Anamaria Popa pe 24 martie 2015

Mai multe întrebări despre miere...

Răspunsuri

Care este cantitatea optimă de miere de albine ce trebuie consumată zilnic şi la ce ajută? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Dacă vorbim despre un consum zilnic, mierea crudă (adică nefiartă şi care se obţine direct de la producător) este un bun îndulcitor şi ajută la menţinerea glicemiei în limite normale. Părerile specialiştilor sunt totuşi împărţite. Unii susţin că acest efect este un mit şi susţin că mierea îngraşă. Totuşi, pentru că este un aliment neprocesat industrial, nu se compară cu zahărul. Deşi are mai multe calorii, totuşi eliberarea în sănge se face treptat (nu este rapidă ca la zahăr), ceea ce ajută la păstrarea glicemiei în limitele normale. [Tot textul...]

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 25 martie 2015

Mai multe răspunsuri despre gastronomie, mere, miere, oţet, zahăr...

A călca o floare înseamnă a călca idealul naturii? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Hegel, marele filosof, susţinea cu tărie că... nu. Dar susţinea aceasta vorbind despre dezvoltarea organică a lumii ideilor. Urmăreşte natura un scop, are ea idealuri? Hegel observa că, aşa cum din punctul de vedere al naturii a fi coroana unui copac nu este o încununare veritabilă, ci fiecare parte are rolul său, iar frunzele nu sunt mai importante decât rădăcina sau florile, Frumoasele Vegetale au şi ele roluri bine stabilite, dar nu putem vorbi de ierarhii sau idealuri, tot aşa nu putem spune că un sistem filosofic este mai jos sau perimat pentru că a fost depăşit de un altul, ci toate contribuie la creşterea organică a Ideilor. [Tot textul...]

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 15 octombrie 2014

Mai multe răspunsuri despre filozofie, flori, miere, plante...

Care este cel mai sănătos mod de a îndulci cafeaua, astfel încât să aibă şi gust plăcut? (5 răspunsuri)

incorect2
corect1

Foloseşti miere de albine, e mai sănătoasă decât zahărul!

răspuns dat de andra pe 3 august 2014

Mai multe răspunsuri despre cafea, miere, sănătate, zahăr...

Informaţii

incorect0
corect0

Polenul este cules de albine şi adus în stupi, el reprezentând hrana de bază pentru creşterea puietului. Polenul este cules apoi de către apicultori şi folosit pentru sănătate, deoarece conţine tot ce îi trebuie organismului pentru viaţă.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 2 decembrie 2014

Mai multe informaţii despre sănătate, viaţă...

incorect0
corect0

Înmagazinat în faguri sub formă de păstură, polenul devine "pâinea albinelor", servind esenţial la creşterea puietului.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 30 octombrie 2014

incorect0
corect0

Raza de zbor a albinelor este de 3-6 km în jurul stupului, dar valorificarea rentabilă a culesului este posibilă numai până la 3 km.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 30 octombrie 2014

incorect0
corect0

Pentru a aduce 100 gr apă în stup, albinele fac aproximativ 3000 zboruri.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 30 octombrie 2014

incorect0
corect0

Într-un an, o familie de albine consumă pentru existenţa proprie şi perpetuare circa 100 kg de miere, 50 kg de polen şi 50 litri de apă.

informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 30 octombrie 2014

Mai multe informaţii despre miere...

Mai multe informaţii...


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.