Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Genetică
Întrebări
De la cine se moşteneşte grupa de sânge? (fără răspuns)
întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 27 iunie 2015
Răspunsuri
Care este caracteristica esenţială a unui mare om politic? (4 răspunsuri)
Să ne protejăm elitele! [Tot textul...]
răspuns dat de Viorel Muha pe 24 octombrie 2018
Mai multe răspunsuri despre arte, educaţie, filozofie, limbi, politică, religie, România, ştiinţe, viaţă...
Omul de Neanderthall avea creierul mult mai mare decât omul modern, dar genetic, neavând gene în comun, noi nu ne tragem din el, el nu se trage din noi, deci cine l-a creat? Jumătate din genele umane sunt produse de viruşi care colonizează specia umană numiţi Human Endogenous Retroviruses (HERVs) care au capacitatea de a se salva în ADN-ul gazdei. 8% din genele oamenilor sunt gene de viruşi. [Tot textul...]
răspuns dat de Sabo Radu pe 21 septembrie 2017
Mai multe răspunsuri despre animale, filozofie, psihologie, religie...
Ce credeţi? Am fost creaţi de Dumnezeu sau venim din maimuţe? (6 răspunsuri)
Capacitatea craniană a lui Homo neanderthalensis varia între 1300 – 1750 cm, fiind în medie 1500 centimetri cubi, în timp ce la omul modern, la bărbaţi, este în medie 1400 centimeri cubi (Portelli, pag. 55. 49). Genomul omului de Neanderthal a fost decodat, s-a dovedit că nu era uman, era un hominid care nu se trăgea din om, nu era nici evoluat din om. În rasele caucasoide există gene de neanderthal uneori până la 4%. Popoarele africane nu au nici o urmă de neanderthal, dar caucasoizi au. [Tot textul...]
răspuns dat de Ted Sa pe 31 august 2017
Mai multe răspunsuri despre creştinism, maimuţe, religie, tinereţe...
Capacitatea craniană a lui Homo neanderthalensis varia între 1300 – 1750 cm, fiind în medie 1500 centimetri cubi, în timp ce la omul modern, la bărbaţi, este în medie 1400 centimeri cubi. Genomul omului de Neanderthal a fost decodat, s-a dovedit că nu era uman, era un hominid care nu se trăgea din om, nu era nici evoluat din om. Dacă interpretăm Geneza 1, în mod literal apare întrebarea a creat Dumnezeu doi Adami? Din două specii diferite: Homo sapiens şi Homo neanderthalensis? Deci Dumnezeu l-a creat pe om prin evoluţie. Geneza 1 nu descrie creerea lumii ci este ca un antimit, încearcă să întoarcă gândirea oamenilor de la zeii care în miturile celelalte au creeat omul la un singur Dumnezeu.
răspuns dat de Radu pe 17 aprilie 2017
Mai multe răspunsuri despre religie...
Se poate spune că unele lucruri din religia noastră sunt învechite şi nu se mai pot aplica în ziua de azi? (2 răspunsuri)
Capacitatea craniană a lui Homo neanderthalensis varia între 1300 – 1750 cm, fiind în medie 1500 centimetri cubi, în timp ce la omul modern, la bărbaţi, este în medie 1400 centimeri cubi (Portelli, pag. 55. 49). Cei mai mulţi dintre cercetători, printre care Tom Highman şi suedezul Svante Pӓӓbo, liderul echipei de geneticieni de la departamentul de Genetică Evoluţionară din cadrul Institutului Max Plank din Leipzig, Germania, susţin că interacţiunea sa Homo Sapiens a fost una sporadică, fapt susţinut de procentul redus de ADN neanderthalian din genomul fiecărui om de pe planetă, între 1 şi 4% (Nicolae, 2012, pag. 45). Nu se poate susţine că omul modern provine din omul de neanderthal, este concluzia care o tragem şi din lucrarea lui Davies, pag. 15, şi este ceea ce se susţine astăzi în lumea ştiinţifică. Dacă interpretăm Gen. 1, în mod literar apare întrebarea a creat Dumnezeu doi Adami? Din două specii diferite: Homo sapiens şi Homo neanderthalensis?
răspuns dat de Teodor W Radu pe 23 aprilie 2016
Mai multe răspunsuri despre astronomie, literatură, religie, ştiinţe...
Informaţii
Încă nu a fost adăugată nicio informaţie despre genetică, poţi fi primul. Adaug o informaţie
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.