Egipt
Întrebări
În acest moment nu este nicio întrebare fără răspuns despre Egipt. Pun o întrebare
Răspunsuri
Există ţări în care se mai practică pedeapsa capitală? (1 răspuns)
Potrivit unui raport al organizaţiei Amnesty International, în 2011 aproape 19 mii de persoane au primit o asemenea sentinţă în ţări precum Iran, Pakistan, Arabia Saudită, Yemen, Irak, China sau Belarus. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 25 noiembrie 2016
Mai multe răspunsuri despre Brazilia, educaţie, legislaţie, România, ţări...
De ce multe ştiinţe, cum ar fi medicina, filosofia şi altele îşi au originile în Grecia antică? (2 răspunsuri)
Medicina, de exemplu nu îşi are originea în Grecia antică. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 9 august 2016
Mai multe răspunsuri despre animale, chimie, filozofie, fizică, flori, grafică, istorie, limbi, literatură, plante, religie, sănătate, ştiinţe, viaţă...
Când a fost folosită busola prima dată? (1 răspuns)
Egiptenii au descoperit pentru prima dată busolă. [Tot textul...]
răspuns dat de MONICA pe 14 decembrie 2015
Mai multe răspunsuri despre geografie, inventică, istorie, sculptură...
De unde izvorăşte Nilul şi unde se varsă? (1 răspuns)
Izvoarele Nilului este una dintre cele mai controversate teme o parte din acestea găsindu-se în statele Burundi (Luvironza-Ruvuvu-Ruvusu-Akagera), Rwanda ( Rukarara-Nybarongo) şi alte izvoare Akagera-Nil, Bahr-al- Dşabal, Nilul Alb, Nahr- an- Nil, Victoria- Nil. [Tot textul...]
răspuns dat de MONICA pe 10 iulie 2015
Mai multe răspunsuri despre geografie, istorie...
Care este cea mai veche religie? (1 răspuns)
Cele mai vechi religii se consideră a fi religiile apărute în neolitic (odată cu trecerea de la tipul nomad de viaţă, de vânător - tipul de agricultor - care se ocupă şi de domesticirea şi creştere animalelor, cu 10.000 de ani î. e. n.). Vestigii importante s-au descoperit în Anatolia (Turcia de azi, Mellaart) şi sunt reprezentate de statuete de zeiţe reprezentând diferite culturi (unele găsite în lăzi de depozitare a grânelor). Se înregistrează, de fapt, trecerea de la grupuri de oameni, grupuri mici, care au anumite credinţe, la trecerea la structuri statale, grupuri mari de oameni, ierarhii bine stabilite şi nevoi de stabilitate şi organizare. Astfel, primele consemnări în scris (importante) descoperite se consideră (totuşi) Textele piramidelor din Egiptul antic (cu 2400 - 2300 î. e. n.).
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 29 aprilie 2015
Mai multe răspunsuri despre animale, religie, viaţă...
Informaţii
În 1930 un arheolog pasionat de monumente egiptene a descoperit într-o piramidă construită acum 5000 de ani o tablă de şah şi diverse figuri, ceea ce infirma originea persană a acestui nobil joc.
informaţie furnizată de Anamaria-Elena Popa pe 17 aprilie 2015
Mai multe informaţii despre jocuri...
Regina Egiptului, Cleopatra, era atât de frumoasă datorită băilor pe care le făcea în lapte de capră, cunoscut pentru calităţile antiinflamatorii ale pielii.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 30 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre cosmetică, istorie, sănătate...
În Egiptul antic se folosea foarte mult mierea în şcoli. Elevii care consumau miere, erau mai dezvoltaţi fizic şi intelectual.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 30 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre educaţie, miere...
Legumă magică pentru egipteni, ceapa era simbolul zeiţei Isis.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 3 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre cepe, simbolistică...
Printre egipteni, bulbul de ceapă era venerat ca şi simbol al universului. Structura sa de strat peste strat simboliza eternitatea, ceapa fiind îngropată împreună cu faraonii. În morminte şi în unele din piramide, ceapa apare pictată în mâinile preoţilor. Atât de apreciată era ceapa încât de multe ori muncitorii egipteni erau plătiţi şi în ceapă.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 3 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre cepe, pictură, religie, simbolistică...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.