Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre gastronomie / pagina 11
Poţi selecta mai specific: Brânzeturi, Cepe, Ciocolată, Dulciuri, Miere, Orez, Oţet, Panificaţie, Pizza, Usturoi, Zahăr.
Care sunt fructele care fiind consumate periodic pot avea efecte benefice majore asupra sănătăţii? (1 răspuns)


Aproape orice fruct. Dar din ce am citit şi constatat, fructele ce încă sunt nemodificate genetic au o cantitate mult mai mare de elemente vii. Biocatalizatori. Un fruct luat din pom poate produce un fel de călduri date de aceste elemente. Un fruct apos modificat, nu. [Tot textul...]
răspuns dat de Nastase Mihail pe 20 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre fructe, genetică, mere, plante, sănătate...
Durerile de cap pot fi influenţate în vreun fel de alimentele consumate? Dacă da, ce ne poate ajuta să scăpăm de ele? (2 răspunsuri)


Da, durerile de cap pot fi cauzate de consumul de băuturi alcoolice, brânzeturi, lipsa consumului de cafea şi a cantităţii necesare de apă.
răspuns dat de Veronica pe 17 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre băuturi, brânzeturi, cafea, sănătate...
Care este cel mai sănătos mod de a îndulci cafeaua, astfel încât să aibă şi gust plăcut? (5 răspunsuri)


Eritritol. Îndulceşte la fel ca zahărul, dar nu se metabolizează.
răspuns dat de Silvia Velea pe 3 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre cafea, sănătate, zahăr...
Cum îţi poţi îmbunătăţi rezistenţa la frig? (3 răspunsuri)


prin actibarea meridianului: trei focari, prin anumite alimente şi prin respiraţie
răspuns dat de AURICA pe 22 decembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre sănătate...
Ce este botulismul? (1 răspuns)


Botulismul este o afecţiune rară, foarte gravă, cauzată de bacteria Clostridium botulinum, care se numără printre cele mai puternice otrăvuri cunoscute. Există trei tipuri de botulism: transmis prin alimente (carne şi fructe conservate), botulism transmis prin răni şi botulism infantil (bacteria se înmulţeşte în tractul gastro-intestinal al copiilor mici cu vârste între 6 săptămâni şi 6 luni).
răspuns dat de monica pe 13 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre copilărie, fructe, sănătate...
Ce avantaje reale oferă un multicooker? (1 răspuns)


Nu se arde mâncarea!
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 15 octombrie 2014
A călca o floare înseamnă a călca idealul naturii? (1 răspuns)


Hegel, marele filosof, susţinea cu tărie că... nu. Dar susţinea aceasta vorbind despre dezvoltarea organică a lumii ideilor. Urmăreşte natura un scop, are ea idealuri? Hegel observa că, aşa cum din punctul de vedere al naturii a fi coroana unui copac nu este o încununare veritabilă, ci fiecare parte are rolul său, iar frunzele nu sunt mai importante decât rădăcina sau florile, Frumoasele Vegetale au şi ele roluri bine stabilite, dar nu putem vorbi de ierarhii sau idealuri, tot aşa nu putem spune că un sistem filosofic este mai jos sau perimat pentru că a fost depăşit de un altul, ci toate contribuie la creşterea organică a Ideilor. [Tot textul...]
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 15 octombrie 2014
Mai multe răspunsuri despre albine, filozofie, flori, miere, plante...
Cum apar copiii? (1 răspuns)


Reproducerea umană [Tot textul...]
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 15 octombrie 2014
Mai multe răspunsuri despre copilărie, dragoste, relaţii, sănătate...
Pentru a congela afine, e necesară o metodă aparte? (1 răspuns)


Pentru a congela afine sau alte fructe de pădure... în general fructe mici... cel mai bine este mai întâi să se aşeze într-un strat aerisit pe o tavă... astfel încât fructele să nu se lipească ferm între ele prea multe. Se recomandă ca dacă au început să lase suc, să le scurgeţi într-o sită şi pe urmă să le aşezaţi pe tavă. După ce se congelează le puteţi aşeza în pungi sau cutii, mai comod. Astfel puteţi lua din ele cât doriţi fără să decongelaţi întreaga cantitate.
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 8 octombrie 2014
Mai multe răspunsuri despre fructe...


Se face distincţia prin sensul diferit al aceluiaşi cuvânt. În prezent, mi se pare mult mai simplu ca un singur cuvânt să aibă mai multe înţelesuri. De exemplu cuvântul "iubesc", aşezat în propoziţie altfel, capătă semnificaţie diferită: "îmi iubesc părinţii", "îmi iubesc fratele/sora", "îmi iubesc soţul/soţia", "îmi iubesc gaşca de prieteni", "îl iubesc pe Dumnezeu" - în sensul că ai credinţă; "iubesc prăjiturile" - în sensul de a place; cum mai e "iubesc acest sport", "iubesc această maşină" etc. În antichitate, pentru că nu se folosea prea mult "analiza cuvintelor", oamenii se complicau prea mult.
răspuns dat de Ralu Raluca pe 5 octombrie 2014
Mai multe răspunsuri despre căsătorie, dragoste, dulciuri, limbi, prietenie, religie, sport...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.