Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Care este cel mai sănătos ulei pentru a fi folosit în bucătărie?
întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 28 aprilie 2015


Uleiul de măsline presat la rece. (Dar nu mege la prăjituri şi atunci poate fi înlocuit cu ulei de orez sau de floarea soarelui presat la rece care este foarte savuros!) Uleiul de orez este foarte uşor. Mai merge şi uleiul de rapiţă sau de sâmburi de strugure, dacă îl găsiţi pe cel obţinut prin presare la rece. Sunt mai scumpe, dar merită. Uleiul de soia este şi el bun. Le puteţi alterna.
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 28 aprilie 2015
Adaug comentariu despre răspuns |


De obicei uleiurile de măsline de pe piața conțin doar 10% ulei de măsline... Așa că cel mai sănătos ulei rămâne uleiul din germeni de porumb, autohton. Conține vitamina E și e foarte sănătos!
răspuns dat de Laur Martin pe 16 aprilie 2019
Adaug comentariu despre răspuns |
Întrebări similare
Care este cel mai sănătos ulei pentru prăjit? (2 răspunsuri)
întrebare pusă de Lucian Velea pe 21 februarie 2013, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 17 martie 2013
Mai multe întrebări despre gastronomie, sănătate...
Care fel de zahăr este cel mai sănătos? (4 răspunsuri)
întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 3 iunie 2015
Mai multe întrebări despre sănătate, zahăr...
Care este cea mai bună alternativă pentru a face maioneză fără ulei de floarea soarelui? (1 răspuns)
întrebare pusă de Lucian Velea pe 23 noiembrie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 23 noiembrie 2014
Mai multe întrebări despre flori, gastronomie...