Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre prietenie / pagina 3
Care este cea mai mare greşeală pe care o poţi face în viaţă? (2 răspunsuri)
Cele cinci regrete: [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 13 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre viaţă...
Din punctul de vedere al învăţăturii ortodoxe, este bine ca în perioada de după Paşte să îi spui "Hristos a înviat!" unui necreştin? (7 răspunsuri)
Nu, deoarece acel necreştin va crede că îţi baţi joc de el şi vă veţi strica relaţia de prietenie. Pe de altă parte toată lumea pe care o saluţi ştie că tu aparţii de o anumită religie şi ar trebui să te respecte şi să te salute aşa cum îi saluţi şi tu pe ei.
răspuns dat de alina pe 13 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre creştinism, religie...
Oare prietenia are grade nu numai în afecţiune, ci şi în cunoaştere? (1 răspuns)
Este posibil să ne îndrăgostim de cineva ca de un model la care vrem să accedem? Este posibil să aspirăm la prietenia cu cineva pentru că admirăm anumite trăsături pe care dorim să le dobândim? Sunt grade de cunoaştere în măsura în care simţim că celălalt are un know-how pe care, în mod înconştient îl va transmite iar noi îl vom receptiona şi vom beneficia de el prin simpla prezenţă a celuilalt în viaţa noastră.
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 12 octombrie 2014
Mai multe răspunsuri despre dragoste, viaţă...
Se face distincţia prin sensul diferit al aceluiaşi cuvânt. În prezent, mi se pare mult mai simplu ca un singur cuvânt să aibă mai multe înţelesuri. De exemplu cuvântul "iubesc", aşezat în propoziţie altfel, capătă semnificaţie diferită: "îmi iubesc părinţii", "îmi iubesc fratele/sora", "îmi iubesc soţul/soţia", "îmi iubesc gaşca de prieteni", "îl iubesc pe Dumnezeu" - în sensul că ai credinţă; "iubesc prăjiturile" - în sensul de a place; cum mai e "iubesc acest sport", "iubesc această maşină" etc. În antichitate, pentru că nu se folosea prea mult "analiza cuvintelor", oamenii se complicau prea mult.
răspuns dat de Ralu Raluca pe 5 octombrie 2014
Mai multe răspunsuri despre căsătorie, dragoste, dulciuri, limbi, religie, sport...
Ce ar trebui evitat în viaţă? (4 răspunsuri)
În viaţa de azi trebuie evitat totul, de la prieteni, până la adevăr. Nimic şi nimeni nu-ţi mai inspiră încredere azi.
răspuns dat de Olga Nastas pe 22 septembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre viaţă...
Ce poate face cineva pentru a-şi creşte IQ-ul? (1 răspuns)
Câteva lucruri folositoare: să citească, o alimentaţie corectă, să călâtorească, să aibă un prieten mai inteligent, să citească Biblia.
răspuns dat de monica pe 18 septembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre creştinism, gastronomie, psihologie...
Prietenia este de mai multe feluri, precum dragostea? (2 răspunsuri)
Nu, prietenia nu e de mai multe feluri, ca dragostea! Prietenia e doar de un fel: prietenia adevărată!
răspuns dat de paula pe 7 august 2014
Mai multe răspunsuri despre dragoste...
Deoarece partea negativă a lumii, dorind să încurce pentru a conduce, a făcut cea mai mare porcărie posibilă: a dat aceeaşi explicaţie atât IUBIRII = DUMNEZEU = INSUFLARE => SUFLET = IUBIRE UNIVERSALĂ = > FRĂŢIE ÎNTRU TATĂL, cât şi DRAGOSTEI = UNIRE => COPII , cu componenta IUBIRE inclusă ca prietenie!!! Tot restul este discuţie stearpă!!!!
răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraş pe 8 iunie 2014
Mai multe răspunsuri despre dragoste, limbi, religie...
Prietenia este de mai multe feluri, precum dragostea? (2 răspunsuri)
Sigur că prietenia este de mai multe feluri, nu-mi amintesc numele autorului, dar a zis aşa: sunt prieteni de nevoie, pentru orice nevoie şi prieteni în afară de orice nevoie (cei adevăraţi).
răspuns dat de Aneta Timplaru Horghidan pe 27 mai 2014
Mai multe răspunsuri despre dragoste...
Care este cea mai veche atestare a ideii că ar exista viaţă după moarte? (7 răspunsuri)
De la sumerieni încoace... [Tot textul...]
răspuns dat de ANA FLUERASU pe 6 aprilie 2014
Mai multe răspunsuri despre anatomie, animale, arte, astronomie, bătrâneţe, bere, bovine, cai, căsătorie, copilărie, creştinism, dans, Egipt, filozofie, finanţe, istorie, legislaţie, literatură, logică, mere, meteorologie, muzică, orez, ovine, păsări, peşti, plante, relaţii, religie, România, sănătate, simbolistică, spiritualitate, şerpi, transporturi, viaţă...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.