Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre gastronomie / pagina 5
Poţi selecta mai specific: Brânzeturi, Cepe, Ciocolată, Dulciuri, Miere, Orez, Oţet, Panificaţie, Pizza, Usturoi, Zahăr.
Cum scap de pofta de dulciuri? (1 răspuns)


Glutamina reduce pofta de dulciuri. Glutamina care se găseşte în varză, de aceea foarte mulţi folosesc varza ca tratament. O presează, şi o pun pe răni. Tirozina poate acţiona ca element de suprimare a poftei de mâncare şi de intensificare a poftei bunei dispoziţii. (Mindell, pag. 595. 596.) Se apune că L-Tirozina, acest aminoacid îi ajută pe cei care îl iau pe stomacul gol, de 2 ori pe zi, sau chiar de 3 ori pe zi, o dată înaintea culcării, le linişteşte şi sistemul nervos, îi ajută să nu mai fie adictivi la dulciuri, să nu le mai mănânce, să nu mai simtă nevoia imperioasă de a consuma dulciuri. Dacă se ia în cantitate de 2 grame, deci patru bucăţi, dimineaţa, la prânz şi seara pe stomacul gol, îi ajută pe cei care au adicţia aceasta să şi-o înfrâneze. Este mai uşor să-ţi controlezi dieta şi pofta de a mânca zahăr sau dulciuri sau de a intra la McDonalds, dacă eşti într-un program de exerciţiu regulat.
răspuns dat de Teodor pe 10 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre dulciuri, psihologie, sănătate, zahăr...
În ce măsură se modifică alimentaţia oamenilor de-a lungul timpului? (3 răspunsuri)


Din punctul meu de vedere... ABSOLUT TOATE RĂSPUNSURILE TREBUIE să pornească de la DUMNEZEU şi inamicul nostru public... necuratul. Din acel moment, toate răspunsurile vor fi relaţionate cu... relaţia existentă între ADEVĂR şi minciună. Moda, de exemplu, este un concept negativ în principiu, dar poate fi obiectivat şi adus la un grad de accept public, în momentul în care devine artă! Există o „sculptare” a corpului uman, ce în final ajunge la o formă apropiată de perfecţiunea momentului... atletic sau „slăbănog” bolnăvicios... sau... serafic! DUMNEZEU conduce omul către SĂNĂTATE, CALM, FRUMUSEŢE SPIRITUALĂ... necuratul către putere, ieşire în evidenţă, abrutizare în teorii... necurate! În lupta dintre cele două tendinţe se află şi răspunsul la întrebare! Acolo unde necuratul şi-a găsit branşamentul mental... s-au dezvoltat caracteristicile respective, dar, a găsit... celelalte caracteristici şi în alt tip de persoane, slabe, la propriu şi la figurat, sau numai la figurat, ce au încercat să iasă din lanţul trupesc cu care erau legate, alergând către una dintre extreme uneori... chiar către ambele! Şi toate acestea fiind manevrate corporal, cu ajutorul unor aşa zişi dieteticieni, ce nu au în gând decât... o posibilă experienţă personală, sau... banii! În cealaltă parte a balanţei, există POSTURILE, ce împart anul la 2, într-un balans excelent, cu perioade mai lungi sau mai scurte de post şi, foarte important, cu unul sau două posturi negre. Încet dar sigur, medicii se apropie de acest mod de viaţă, dându-şi seama că este singurul ce asigură SĂNĂTATEA,... ce aduce FRUMUSEŢEA FIZICĂ şi PSIHICĂ, O STARE DE CALM şi BINE GENERAL ce asigură un viitor cert şi CURAT... din toate punctele de vedere! S-au creat INSTITUTE DE CERCETARE A RELAŢIEI ŞTIINŢĂ-RELIGIE de către SAVANŢI ce şi-au dat seama că în spatele PERFECŢIUNII VIEŢII, TREBUIE SĂ FIE O MINTE PERFECTĂ, prin ori ce alte mijloace, fiind imposibil acest lucru! Fiecare alege însă propriul stil de viaţă, mersul sigur sau alunecarea pe tărâmul lipsei de CREDINŢĂ! Întrebarea are şi un alt aspect... acela al lipsei de educaţie REALĂ, lipsa celor 7 ani de acasă, prin lipsa unui părinte lângă copil încă din primii ani, de unde şi răspândirea unor ânvăţături prefabricate, de la... grădi... sau bunici, ce perpetuează modul de viaţă... „că aşa fac toţi” ce duce la o anti-educaţie a minciunii şi datului din coate pentru... răzbi în viaţă! Deja intrăm în alt modul al vieţii, ce se poate aplica altor întrebări.
răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 4 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre arte, copilărie, curăţenie, educaţie, finanţe, religie, sănătate, ştiinţe, viaţă...
Care este cea mai bună reţetă culinară atât de bine scrisă încât să-ţi plouă în gură? (1 răspuns)


jamilla cuisine
răspuns dat de tamara pe 1 martie 2016
În ce măsură se modifică alimentaţia oamenilor de-a lungul timpului? (3 răspunsuri)


Alimentaţia se modifică în funcţie de schimbările climatice, de activităţile fizice şi intelectuale depuse, dar nu în ultimul rând şi de obiceiurile şi modele culturale ale unei perioade. De exemplu, trecerea de la o climă caldă la una rece, şi invers, aduce schimbări majore în structura alimentelor, de la salate ori peşte, la proteine mult mai consistente, grăsimi şi carbohidraţi. Lipsa activităţii fizice intense impune un consum de hrană mai sărac în grăsimi, zaharuri sau carbohidraţi. Iar modele culturale obligă trecerea de la corpul atletic, la cel de manechin foarte slab. Sau invers?
răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 16 februarie 2016
Mai multe răspunsuri despre peşti...


NU. Mai presus de legile omeneşti sunt cele divine. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 15 februarie 2016
Mai multe răspunsuri despre băuturi, creştinism, filozofie, jocuri, legislaţie, panificaţie, religie, spiritualitate, viaţă...
Alături de ce se poate servi quinoa? (1 răspuns)


Alături de această mâncare se poate servi un pahar de must de qunia.
răspuns dat de tania pe 20 ianuarie 2016
Cum traducem expresia "mâncăruri tradiţionale"? (1 răspuns)


Traditional food
răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 18 decembrie 2015
Mai multe răspunsuri despre limbi...


Îi spui că nu îi face bine să mănânce astfel de mâncare nesănatoasă.
răspuns dat de melania pe 5 noiembrie 2015
Mai multe răspunsuri despre copilărie, jocuri, prietenie, psihologie...
Ce remedii există împotriva colicilor la bebeluşi? (2 răspunsuri)


Iată câteva remedii împotriva colicilor la bebeluşi. [Tot textul...]
răspuns dat de MONICA pe 13 octombrie 2015
Mai multe răspunsuri despre ceai, copilărie, curăţenie, gastroenterologie, masaj, muzică, plante, sănătate, telefoane...
Din ce cauze poate creşte tensiunea arterială? (1 răspuns)


Consumul excesiv de sare şi alcool şi stresul se numără printre cauzele foarte cunoscute ale instalării hipertensiunii arteriale. Cauze mai puţin cunoscute sunt următoarele: [Tot textul...]
răspuns dat de MONICA pe 5 octombrie 2015
Mai multe răspunsuri despre anatomie, băuturi, educaţie, sănătate, viaţă, zahăr...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.