Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre gastronomie / pagina 10
Poţi selecta mai specific: Brânzeturi, Cepe, Ciocolată, Dulciuri, Miere, Orez, Oţet, Panificaţie, Pizza, Usturoi, Zahăr.
Ce alternativă mai sănătoasă există pentru mezeluri? (2 răspunsuri)


Carnea macră şi proaspătă. [Tot textul...]
răspuns dat de Nastase Mihail pe 2 aprilie 2015
Mai multe răspunsuri despre sănătate...
Înţelepciunea este deseori asociată cu bătrâneţea, dar nu pot fi şi unii tineri înţelepţi? (4 răspunsuri)


Se zice că oamenii bătrâni au această calitate dobândită dintr-o experienţă acumulată pe parcursul anilor. De aceea a rămas valabilă expresia "cine nu are bătrâni să şi-i cumpere". Nu contează vârsta, ci alegerea adevăratei înţelepciuni! [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 1 aprilie 2015
Mai multe răspunsuri despre anatomie, bătrâneţe, cumpărături, educaţie, finanţe, legislaţie, panificaţie, religie, tinereţe, viaţă...
Cine a creat timpul? (1 răspuns)


Cine a trăit în mediu natural, poate doar în concedii, ştie că în natură nici nu prea există timp. Doar dacă nu ai surse de existenţă, în principal mâncare, dar şi celelalte, începe iureşul după ele. Adică ori te întorci la oraş unde ai sursele de venit, ori te apuci de muncă în mediul natural sau culegător. Timpul se măsoară în anotimpuri, perioade între culesuri etc. La oraş serviciu, acasă, cumpărături. Deci timpul e inventat de oameni, din necesitatea surselor de venit, hrană.
răspuns dat de Nastase Mihail pe 31 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre cumpărături, filozofie, inventică, viaţă...
Cam la ce vârstă încep copiii să mănânce mâncare consistentă? (2 răspunsuri)


6 luni
răspuns dat de Eu pe 28 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre copilărie...
Cam la ce vârstă încep copiii să mănânce mâncare consistentă? (2 răspunsuri)


Academia Americană de Pediatrie (AAP) recunoaşte că nu există reguli stricte privind vârsta diversificării (a introducerii alimentelor solide) bebeluşului. Totuşi, AAP, împreună cu CDC (Center for Disease Control SUA) şi OMS (Organizaţia Mondială a Sănătăţii) recomandă insistent alimentarea exclusivă la sân şi/sau cu formulă (lapte praf pentru sugari) până când bebeluşul împlineşte 6 luni.
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 28 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre copilărie, sănătate...
Ce fructe nu sunt bune atunci când ai gastrită? (2 răspunsuri)


Nu sunt recomandate fructele şi legumele care fermentează, ori se digeră greu, cum ar fi: ceapa crudă, varza, broccoli, fructe necoapte, nuci, citrice, afine, roşii.
răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 27 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre cepe, fructe, gastroenterologie...
Ce alternativă sănătoasă există pentru chipsuri? (1 răspuns)


Seminţele şi sâmburii de toate felurile - migdale, caju, arahide, floarea soarelui, dovleac, etc. - consumate în cantităţi moderate şi echilibrând proporţiile, căci şi ele conţin uleiuri sănătoase, dar consistente. Să nu uităm fructele şi legumele care au o consistenţă tare şi pot fi ronţăite.
răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 27 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre flori, fructe, sănătate...
Durerile de cap pot fi influenţate în vreun fel de alimentele consumate? Dacă da, ce ne poate ajuta să scăpăm de ele? (2 răspunsuri)


Mai pot fi de la afecţiuni, oriunde în corp, dar în special pe tors, corp. De la membre e grav dacă doare capul. [Tot textul...]
răspuns dat de Nastase Mihail pe 25 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre sănătate...
Care este cantitatea optimă de miere de albine ce trebuie consumată zilnic şi la ce ajută? (1 răspuns)


Dacă vorbim despre un consum zilnic, mierea crudă (adică nefiartă şi care se obţine direct de la producător) este un bun îndulcitor şi ajută la menţinerea glicemiei în limite normale. Părerile specialiştilor sunt totuşi împărţite. Unii susţin că acest efect este un mit şi susţin că mierea îngraşă. Totuşi, pentru că este un aliment neprocesat industrial, nu se compară cu zahărul. Deşi are mai multe calorii, totuşi eliberarea în sănge se face treptat (nu este rapidă ca la zahăr), ceea ce ajută la păstrarea glicemiei în limitele normale. [Tot textul...]
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 25 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre albine, mere, miere, oţet, zahăr...
Este adevărat că ulcerul la stomac se vindecă într-o oarecare măsură, dar rămâi cu el toată viaţa? (3 răspunsuri)


Ulcerul apare ca efect al unui dezechilibru emoţional sau nutriţional. Simptomele şi efectele ulcerului dispar, dacă identifici şi elimini sursa care stă la baza dezechilibrului.
răspuns dat de Francisc pe 24 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre gastroenterologie, viaţă...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.