Ce alimente sunt indicate când ai arsuri gastrice?
întrebare pusă de Lucian Velea pe 27 iulie 2013, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 27 iulie 2013
Comentarii personale despre întrebare | |
---|---|
Lucian Velea a spus pe 27 iulie 2013 | Ştiu câteva, dar prea puţine. |
Adaug comentariu despre întrebare |


O soluţie de bicarbonat de sodiu este binevenită.
răspuns dat de Tiberius pe 9 septembrie 2014
Comentarii personale despre răspuns | |
---|---|
Nastase Mihail a spus pe 15 martie 2015 | Atentie la bicarbonat de sodiu si in general medicamentele bazice luate excesiv in prima parte a vietii. Ele pot provoca cancere in a doua parte a vietii. Mai bine un regim alimentar cu odihna stomacului, daca se repeta arsurile continuu. Am spus exces, nu deloc. Adica nu luat zilnic acel bazi, ca un panaceu miraculos. Tot ce e bazic are tendinta de dezvolta tesuturile. |
Adaug comentariu despre răspuns |


Depinde de natura arsurilor.
Gastrită acidă sau bazică.
Ulcer normal sau f. grav.
Infecţie microbiană, virotică sau ciuperci.
Arsura de la alimente sau ceva ingerat.
Tumori.
Aciditate pe fond nervos, sau din cauza acidităţii interne mari.
Alergii.
La unii bărbaţi taninul din alimente poate da dureri de ulcer, fără vreo afecţiune.
Sunt cazuri diferite, şi nu pot indica fiindcă nu sunt cadru medical, dar am avut o gastrită f. gravă aproape de ulcer, nu puteam mânca nici salată verde.
Am făcut tratament şi după un an mâncam usturoi şi ardei iute pe stomacul gol.
Nu ştiu natura acelei gastrite, dar am tratat-o şi energetic. Reiki.
Merele sunt f. sănătoase, pâinea, orezul, carnea fiartă de pui.
Crudităţile bine mestecate, eventual fără coajă, sunt f. bune. Coapte, nu acre. Dar pot fi şi cazuri în care să facă rău orice aliment.
Se face pauză totală de mâncare, 2-3 zile.
răspuns dat de Nastase Mihail pe 30 iulie 2014
Comentarii personale despre răspuns | |
---|---|
Nastase Mihail a spus pe 15 martie 2015 | Inca o data, merele si orezul sint printre cele mai inofensive alimente. Sint complet nealergice, fiindca alergiile pot da cele mai persistente gastrite. Merele decojite cit sint crize. Laptele chiar e un pansament gastric. Orice aliment in cantitate mare poate provoca rau. Se dilata stomacul si reapar iritatiile. |
Adaug comentariu despre răspuns |


Nu ce alimente sunt indicate, ci procedeul contraindicat, respectiv PRĂJIREA!
Este obligatorie renunţarea la alimente prăjite, definitiv, preferabilă fiind coacerea, fierbere şi chiar pregătirea la micronde, respectând regula "de aur" = cât timp ţii alimentul la microunde, tot atâta timp îl ţii după aceea în repaos! Astfel încetează vibraţiile la care este supus alimentul, vibraţii ce prin frecarea celululelor între ele, de exemplu, produce coacerea respectivului aliment. Dacă nu se respectă această regulă, celulele vibratoare ce intră în legătură cu celulele organismului, transmit vibraţiile respective ce încălzesc totul, formând arsurile de contact!!!
răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraş pe 8 iunie 2014
Adaug comentariu despre răspuns |


Arsurile gastrice sunt datorate şi alimentaţiei, dar si stresului, o alimentaţie corectă, dar şi rezolvarea problemei care a generat stresul, ajungerea la pace lăuntrică, liniştea interioară, acceptarea lucrurilor neschimbabile (mă refer le pierderea unei persoane dragi); alimente eficiente în cazul arsurilor gastrice sunt: biscuiţii simpli, frunze de busuioc, bananele, ghimbirul, cereale de ovăz, ceai de muşeţel, gălbenele, lemn-dulce, busuioc, sucul de varză, nalba de pădure...
răspuns dat de monica pe 7 iulie 2014
Adaug comentariu despre răspuns |
Întrebări similare
Ce alimente conţin fier? (1 răspuns)
întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 22 iunie 2015
Mai multe întrebări despre gastronomie...
Ce alimente de post conţin proteine? (1 răspuns)
întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 24 iunie 2015
Mai multe întrebări despre gastronomie...
Cum afectează diferite alimente starea de spirit? (fără răspuns)
întrebare pusă de Lucian Velea pe 24 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 24 aprilie 2014
Mai multe întrebări despre gastronomie...