Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre viaţă / pagina 12

Poţi selecta mai specific: Adolescenţă, Bătrâneţe, Copilărie, Tinereţe.

Ce rol a avut mişcarea feministă în societate? (1 răspuns)

incorect0
corect3

Până la mişcările de emancipare, femeile aveau două profesii la care puteau aspira: servitoare, cele din clasele de jos şi profesoare, cele din mica burghezie. Drepturile erau puţine, exceptând cele care îi sunt acordate de către tată său soţ. Femeile măritate trebuiau să fie supuse faţă de soţii lor şi se aştepta din partea lor să fie virtuoase, modeste, agreabile, blânde şi, dacă nu au ceva plăcut de zis, tăcute. Societatea descuraja educarea fetelor, considerând-o periculoasă pentru sufletul lor slab. La sfârşitul secolului XVIII au apărut primele mişcări feministe care cereau drepturi egale între femei şi bărbaţi. La momentul respectiv, principalele revendicări erau dreptul la vot şi la educaţie, doar câteva militând pentru drepturile juridice şi economice. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 9 august 2016

Mai multe răspunsuri despre căsătorie, copilărie, educaţie, meserii, sociologie, tinereţe, ţări...

Ce este realitatea? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

Am eu un răspuns. Realitatea e ceea ce ni se întâmplă, e circumstanţa pe care o trăim. Tehnic vorbind, nu există un răspuns prea clar pentru asta, însă de tot ce beneficiază viaţa noastră şi de ce pătimim în ea e realitatea.

răspuns dat de Teiut . . . pe 6 august 2016

Mai multe răspunsuri despre filozofie...

Care sunt condiţiile culturii şi în ce mod influenţează acestea comportamentul uman? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Despre cultură, în zilele noastre, timpul generaţiei blog-iste, nu se poate vorbi. E ceva abstract, nu există şi nu interesează. Muncă asiduă, respect, apreciere, sensibilizare, nici atât. Tinerii de astăzi au totul de-a gata. Merg pe Net şi află tot. Orice noţiune, orice cuvânt, fără niciun efort se află imediat. Asta fac, unii chiar încă din anul lor de naştere. Cum să nu fie "deştepţi"? Pentru ei, nu mai există nici o taină şi, foarte curând, nici sentimente. Sigur că lipsa culturii temeinice acumulată acasă şi la şcoală se vede în generaţia de astăzi. Droguri, prostituţie, spargeri de căsnicii, iar cei de pe margina aplaudă, când un ticălos îşi leapădă nevasta şi copilaşii şi se combină cu o târfuliţă.

răspuns dat de Popescu Maria pe 27 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre căsătorie, copilărie, educaţie, filozofie, limbi, tinereţe...

Când spunem că avem succes în viaţă şi în ce constă acesta? (1 răspuns)

incorect0
corect3

Când realizările mele sunt recunoscute de ceilalţi, când munca se transformă în pasiune şi fructele pasiunii împlinesc nevoile celorlalţi.

răspuns dat de Visan Mihaela pe 23 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre fructe...

Tu ce bagaj porţi în călătoria prin viaţa ta? (3 răspunsuri)

incorect1
corect0

În afară de cel spiritual cu emoţii, amintiri, sentimente amestecate şi cel al cunoştinţelor acumulate, mai există şi teama, frica de necunoscut, incertitudinea faţă de viitor.

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 18 iulie 2016

De ce se căsătoresc oamenii? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

Oamenii se căsătoresc pentru mai multe motive, printre care printre care: motive juridice, sociale, emoţionale, economice, spirituale ori religioase. Acestea ar putea include căsătoriile aranjate, obligaţiile de familie, înfiinţarea juridică a unei unităţi de familie nucleară, protecţia juridică a copiilor. Actul căsătoriei, de obicei, creează obligaţii legale între persoanele implicate. [Tot textul...]

răspuns dat de MONICA pe 13 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre căsătorie, copilărie, dragoste, religie...

Cum poate fi interpretată afirmaţia "Lumea sensibilă este un exil al sufletului nemuritor"? (3 răspunsuri)

incorect0
corect1

Ideea de lume sensibilă şi lumea ideilor aparţin lui Platon. Lumea sensibilă, lumea pe care ne-o oferă senzaţiile noastre, este singura lume în care cred şi la care au acces ne-iniţiatii. Această lume este lumea fenomenelor naturale şi a corporalităţii. Ea este schimbătoare, trecătoare şi contradictorie, numai pe jumătate reală, intermediară între fiinţă si ne-fiinţă. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 11 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre anatomie, animale, dragoste, film, filozofie, psihologie...

Unde îşi are originile superstiţia conform căreia ploaia în ziua nunţii înseamnă bogăţie? (1 răspuns)

incorect0
corect0

Ploaia în ziua nunţii are dublă semnificaţie: una bună şi alta rea. Unii susţin că ploaia simbolizează lacrimile ce vor urma în viaţa conjugală, deci anunţă o căsnicie cu multe greutăţi şi suferinţe. Alţii, însă, susţin că ploaia aduce bogăţie, prosperitate şi copii frumoşi, că simbolizează bogăţia financiară şi sufletească. [Tot textul...]

răspuns dat de Florea pe 11 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre căsătorie, finanţe, simbolistică...

Care sunt cauzele apariţiei prietenului imaginar la copii? (3 răspunsuri)

incorect1
corect1

Dacă în planul real există o perioadă când nicio persoană însufleţită nu corespunde cerinţelor şi nevoilor, dorinţelor copiiilor poate să apară acest prieten imagina. Când suntem maturi ne retragem în lumea cărţilor, a viselor, filmelor, jurnalelor intime şi nu cred că aşa primim eticheta de "halucinaţii".

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 7 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre copilărie, film, prietenie, psihologie...

Înţelepciunea este deseori asociată cu bătrâneţea, dar nu pot fi şi unii tineri înţelepţi? (4 răspunsuri)

incorect1
corect0

Omul se naşte înţelept. Depinde de cei din jur dacă recunosc asta sau nu şi nu îi înnăbuşă din faşă înţelepciunea nativă, ca să facă loc obedienţei în faţa dorinţei unora de a conduce destinele altora.

răspuns dat de Mihaela Neculcea pe 7 iulie 2016

Mai multe răspunsuri despre bătrâneţe, tinereţe...

<< < Pagina 12 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.