Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Informaţii despre ştiinţe / pagina 6
Poţi selecta mai specific: Anatomie, Astronomie, Biologie, Chimie, Educaţie, Energetică, Fizică, Genealogie, Genetică, Geografie, Geologie, Gramatică, Istorie, Logică, Matematică, Meteorologie, Optică, Psihologie, Sociologie.


În data de 16 mai 1960, primul puls laser a fost emis în Laboratorul Hughes Aircraft.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 11 decembrie 2014
Mai multe informaţii despre fizică...


Temperatura zero absolut (0 Kelvin sau -273.15°C) este temperatura ce teoretic corespunde stării materiei în care moleculele şi atomii încetează să se mai mişte, sistemul neputând să mai cedeze nicio cantitate de căldură în exterior.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 8 decembrie 2014
Mai multe informaţii despre chimie, fizică...


Aurul este un metal care, în stare pură, este foarte maleabil.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 8 decembrie 2014
Mai multe informaţii despre chimie...


Coaja constituie 9-12% din greutatea totală a unui ou şi conţine pori care permit oxigenului să pătrundă şi dioxidului de carbon şi umidităţii să iasă din ou.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 30 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre chimie, păsări...


Regina Egiptului, Cleopatra, era atât de frumoasă datorită băilor pe care le făcea în lapte de capră, cunoscut pentru calităţile antiinflamatorii ale pielii.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 30 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre cosmetică, Egipt, istorie, sănătate...


În Egiptul antic se folosea foarte mult mierea în şcoli. Elevii care consumau miere, erau mai dezvoltaţi fizic şi intelectual.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 30 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre educaţie, Egipt, miere...


Există o ştiinţă numită imagologie istorică. Ea se ocupă de studiul imaginii sociale şi a imaginii de sine în procesul devenirii istorice, implicarea imaginii şi autoimaginii în relaţiile dintre oameni, dintre oameni şi instituţii, în relaţiile dintre instituţii, în relaţiile interetnice şi interconfesionale; studiul rolului simbolurilor şi mentalităţilor în cristalizarea imaginilor sociale.
informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 16 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre istorie, simbolistică...


Sociologii români identifică reapariţia formelor fără fond în societatea contemporană (inclusiv în politică) criticate pe vremea lui Caragiale. Ei încearcă să definească şi să descrie fenomenul de perplexitate instituţională cu referire la încercările de revitalizare şi adaptare ale unor structuri vechi care prin legi noi vor fi ajustate pentru a face faţă cerinţelor şi nivelului occidental. Dar structurile vechi sunt tot vechi... ele fac faţă cum-necum la primul val de schimbare, dar la următoarele nu! Şi iată-ne confruntaţi cu fenomenul perplexităţii instituţionale!
informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 13 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre legislaţie, politică, România, sociologie...


Specialiştii consideră imposibilă constituirea unei logici a paragrafelor.
informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 12 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre logică...


Arătarea dinţilor la animale (maimuţe) cu sunetele aferente este semn de agresivitate. Prin comparaţie, se pot deduce multe despre anumite situaţii în care şi noi, oamenii, râdem cu dezvelirea dinţilor în loc să zâmbim. Psihologia animală şi etologia, spun psihologii, ne oferă informaţii utile chiar în studiul comparativ cu oamenii, ajutându-I pe psihologi, psihiatri sau psihanalişti, dar şi pe fiecare dintre noi. O dispută de teritoriu (o confruntare fără cuvinte) se poate petrece între doi comeseni, când la masă se râde copios cu dezvelirea dinţilor (la bancuri) şi fiecare mută, fără să ştie, lucruri de pe masă înspre celălalt, încercând să-şi lărgească teritoriul propriu, delimitat de obiecte.
informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 12 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre animale, limbi, maimuţe, psihologie, umor...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.