Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Informaţii despre limbi
Poţi selecta mai specific: Engleză, Română.
Primul ceasornic în sensul contemporan al cuvântului a fost inventat în 1370 de H. Devic. El era pus în mişcare de o greutate de 250 de kilograme.
informaţie furnizată de Anamaria-Elena Popa pe 21 aprilie 2015
Mai multe informaţii despre inventică...
EX LIBRIS este numele unui mic înscris pe care posesorii de biblioteci obişnuiesc să îl aplice pe spatele copertei fiecărui volum. El conţine un desen simbolic ţinând loc de semnătură, un dicton sau alt gen de scurtă însemnare. Iată unul dintre cele mai frumoase: „Această carte aparţine lui X Y şi prietenilor săi”.
informaţie furnizată de Anamaria-Elena Popa pe 15 aprilie 2015
Mai multe informaţii despre literatură, prietenie...
Lumbersexualul este un "pădurar de oraş", aparent pregătit să se descurce în orice condiţii în natură, deşi drumul său zilnic presupune distanţa de acasă până la birou şi invers. În rucsacul lui nu găseşti unelte pentru supravieţuirea în sălbăticie, ci mai degrabă un laptop şi diverse gadgeturi.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 2 februarie 2015
Mai multe informaţii despre calculatoare...
Pe căminul din sala pentru vizitatori de la Universitatea din Princeton, unde a lucrat Einstein, sunt încrustate cuvintele spuse de savant: "Dumnezeu e aspru, dar nu e răuvoitor intenţionat."
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 12 decembrie 2014
Mai multe informaţii despre educaţie, religie...
Pictorul Ingres avea ambiţia de a fi socotit, fără să fie, un mare violonist. "Violon d’Ingres" - pasiune puternică pentru o îndeletnicire străină vocaţiei.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 27 noiembrie 2014
Mai multe informaţii despre pictură...
Mark Twain, pe lângă faptul că a trăit pe Mississippi şi a scris un roman despre această călătorie, a ajuns în Australia, India şi Africa, citind lecţii peste tot. El vorbea despre faptul că în America există trei lucruri bune: libertatea cuvântului, libertatea conştiinţei şi prudenţa pentru a nu le folosi pe niciuna.
informaţie furnizată de Micheleflowerbomb pe 24 noiembrie 2014
Mai multe informaţii despre viaţă...
Arătarea dinţilor la animale (maimuţe) cu sunetele aferente este semn de agresivitate. Prin comparaţie, se pot deduce multe despre anumite situaţii în care şi noi, oamenii, râdem cu dezvelirea dinţilor în loc să zâmbim. Psihologia animală şi etologia, spun psihologii, ne oferă informaţii utile chiar în studiul comparativ cu oamenii, ajutându-I pe psihologi, psihiatri sau psihanalişti, dar şi pe fiecare dintre noi. O dispută de teritoriu (o confruntare fără cuvinte) se poate petrece între doi comeseni, când la masă se râde copios cu dezvelirea dinţilor (la bancuri) şi fiecare mută, fără să ştie, lucruri de pe masă înspre celălalt, încercând să-şi lărgească teritoriul propriu, delimitat de obiecte.
informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 12 octombrie 2014
Mai multe informaţii despre animale, maimuţe, psihologie, umor...
Corect este "ora 16", nu "orele 16", deoarece în acest caz "16" este denumirea respectivei ore (ca şi cum ai spune "ora denumită 16").
informaţie furnizată de Lucian Velea pe 25 mai 2014
Mai multe informaţii despre română...
Cuvântul "love" apare de 613 ori în cântecele formaţiei The Beatles.
informaţie furnizată de Lucian Velea pe 13 februarie 2013
Mai multe informaţii despre dragoste, muzică...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.