Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre sănătate / pagina 10
Poţi selecta mai specific: Gastroenterologie, Imunologie, Masaj, Oftalmologie, Stomatologie.
În ce măsură se modifică alimentaţia oamenilor de-a lungul timpului? (3 răspunsuri)


Din câte am învăţat în studiile medii, am înţeles că alimentaţia oamenilor ţine de vârstă, apoi mediul în care trăieşti. Ca să nu complicăm în detaliu, ne ghidăm după baza care susţine viaţa. Sănătatea stă la baza alimentaţiei.
răspuns dat de Mariana pe 23 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre gastronomie, viaţă...
De ce atunci când greşim tindem să căutăm scuze în loc să ne asumăm responsabilitatea? (3 răspunsuri)


Voinţa este puterea sufletească prin care omul îşi aduce la îndeplinire gândurile şi dorinţele sale. În ea a sădit Dumnezeu năzuinţa spre bine. Voinţa omului a fost îndreptată numai spre bine. În urma păcatului strămoşesc însă, slăbindu-i-se puterea, ea s-a îndreptat mai mult spre rău, fără să-şi piardă însă puterea de a se hotărî şi spre bine. Mântuitorul, prin jertfa de pe Cruce, a recâştigat omului harul dumnezeiesc, pentru a putea birui pornirile voinţei spre rău. Astfel, având ajutorul dumnezeiesc, datoria creştinului este ca, prin virtutea înfrânării şi a bărbăţiei, să-şi întărească puterea voinţei sale, încât aceasta, în chip statornic, să se îndrepte numai spre împlinirea faptelor bune. „Nu te lăsa biruit de rău, ci biruieşte răul cu binele” (Rom.12, 21). [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 21 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre creştinism, politică, psihologie, religie, viaţă...
De ce se spune că dragostea este oarbă? (5 răspunsuri)


Dragostea este oarbă... şi numai dragostea care trece peste imperfecţiuni este oarbă. Când orbirea omului este accentuată, atunci el spune că "dragostea e oarbă". În dragostea naturală şi sănătoasă nu prea e loc de subconştient sau inconştient. Aceste 2 clasificări psihologice scot basma curată lipsa conştienţei omului. Femeia şi bărbatul sunt Întreguri de Om, nu sunt doar nişte jumătăţi... unul are mintea divină, celălalt inima divină... prin alăturarea celor 2 în cuplu şi traiul împreună scopul e unul singur: să creştem împreună în direcţia reală, a cunoaşterii corecte de sine. În cuplul închinat acestui scop, experienţa călătoriei înapoi, pentru vindecarea trecutului, este puternic accelerată. Se poate ajunge la reluarea comunicării cu Dumnezeu şi cu noi înşine şi fără această experienţă... depinde de fiecare câte zăbrele are al propria-i cuşcă şi cât de mult dă vina pe altul pentru propria lipsă de conştienţă şi responsabilitate. Poate trebuia să încep prin a menţiona că scopul vieţii mele este reluarea relaţiei de Iubire cu Cel dincolo de firea mea... şi astfel, tot ce vine în viaţa mea este atins de această trăire. Dragostea este oarbă nu numai pentru apropiaţi, dragostea închide ochii minţii pentru a nu lua în seama imperfecţiunile... altfel, ne-am fi chinuit pe noi înşine şi pe tot ce există în mod iremediabil.
răspuns dat de ralu pe 11 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre anatomie, curăţenie, dragoste, psihologie, religie, viaţă...
Cum scap de pofta de dulciuri? (1 răspuns)


Glutamina reduce pofta de dulciuri. Glutamina care se găseşte în varză, de aceea foarte mulţi folosesc varza ca tratament. O presează, şi o pun pe răni. Tirozina poate acţiona ca element de suprimare a poftei de mâncare şi de intensificare a poftei bunei dispoziţii. (Mindell, pag. 595. 596.) Se apune că L-Tirozina, acest aminoacid îi ajută pe cei care îl iau pe stomacul gol, de 2 ori pe zi, sau chiar de 3 ori pe zi, o dată înaintea culcării, le linişteşte şi sistemul nervos, îi ajută să nu mai fie adictivi la dulciuri, să nu le mai mănânce, să nu mai simtă nevoia imperioasă de a consuma dulciuri. Dacă se ia în cantitate de 2 grame, deci patru bucăţi, dimineaţa, la prânz şi seara pe stomacul gol, îi ajută pe cei care au adicţia aceasta să şi-o înfrâneze. Este mai uşor să-ţi controlezi dieta şi pofta de a mânca zahăr sau dulciuri sau de a intra la McDonalds, dacă eşti într-un program de exerciţiu regulat.
răspuns dat de Teodor pe 10 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre dulciuri, gastronomie, psihologie, zahăr...
De ce pocnesc oasele de la mâini, de la picioare? (1 răspuns)


Prin îndoire articulaţiile pocnesc, nu e ceva rău, e destindere.
răspuns dat de Barbu Georgeta pe 6 martie 2016
În ce măsură se modifică alimentaţia oamenilor de-a lungul timpului? (3 răspunsuri)


Din punctul meu de vedere... ABSOLUT TOATE RĂSPUNSURILE TREBUIE să pornească de la DUMNEZEU şi inamicul nostru public... necuratul. Din acel moment, toate răspunsurile vor fi relaţionate cu... relaţia existentă între ADEVĂR şi minciună. Moda, de exemplu, este un concept negativ în principiu, dar poate fi obiectivat şi adus la un grad de accept public, în momentul în care devine artă! Există o „sculptare” a corpului uman, ce în final ajunge la o formă apropiată de perfecţiunea momentului... atletic sau „slăbănog” bolnăvicios... sau... serafic! DUMNEZEU conduce omul către SĂNĂTATE, CALM, FRUMUSEŢE SPIRITUALĂ... necuratul către putere, ieşire în evidenţă, abrutizare în teorii... necurate! În lupta dintre cele două tendinţe se află şi răspunsul la întrebare! Acolo unde necuratul şi-a găsit branşamentul mental... s-au dezvoltat caracteristicile respective, dar, a găsit... celelalte caracteristici şi în alt tip de persoane, slabe, la propriu şi la figurat, sau numai la figurat, ce au încercat să iasă din lanţul trupesc cu care erau legate, alergând către una dintre extreme uneori... chiar către ambele! Şi toate acestea fiind manevrate corporal, cu ajutorul unor aşa zişi dieteticieni, ce nu au în gând decât... o posibilă experienţă personală, sau... banii! În cealaltă parte a balanţei, există POSTURILE, ce împart anul la 2, într-un balans excelent, cu perioade mai lungi sau mai scurte de post şi, foarte important, cu unul sau două posturi negre. Încet dar sigur, medicii se apropie de acest mod de viaţă, dându-şi seama că este singurul ce asigură SĂNĂTATEA,... ce aduce FRUMUSEŢEA FIZICĂ şi PSIHICĂ, O STARE DE CALM şi BINE GENERAL ce asigură un viitor cert şi CURAT... din toate punctele de vedere! S-au creat INSTITUTE DE CERCETARE A RELAŢIEI ŞTIINŢĂ-RELIGIE de către SAVANŢI ce şi-au dat seama că în spatele PERFECŢIUNII VIEŢII, TREBUIE SĂ FIE O MINTE PERFECTĂ, prin ori ce alte mijloace, fiind imposibil acest lucru! Fiecare alege însă propriul stil de viaţă, mersul sigur sau alunecarea pe tărâmul lipsei de CREDINŢĂ! Întrebarea are şi un alt aspect... acela al lipsei de educaţie REALĂ, lipsa celor 7 ani de acasă, prin lipsa unui părinte lângă copil încă din primii ani, de unde şi răspândirea unor ânvăţături prefabricate, de la... grădi... sau bunici, ce perpetuează modul de viaţă... „că aşa fac toţi” ce duce la o anti-educaţie a minciunii şi datului din coate pentru... răzbi în viaţă! Deja intrăm în alt modul al vieţii, ce se poate aplica altor întrebări.
răspuns dat de Scurtu Sorin Izvoraș pe 4 martie 2016
Mai multe răspunsuri despre arte, copilărie, curăţenie, educaţie, finanţe, gastronomie, religie, ştiinţe, viaţă...
Care este cea mai mare suferinţă? (5 răspunsuri)


Acea sursă este singurătatea. Ea provoacă suferinţă multă multă.
răspuns dat de Valerry pe 24 februarie 2016
Mai multe răspunsuri despre psihologie...
Este hipnoza într-adevăr posibilă? (2 răspunsuri)


Hipnoza este cunoscută oamenilor dintotdeauna, fiind folosită în culturi din întreaga lume datorită efectelor sale medicale, îndeosebi psihoterapeutice. Dovezile istorice arată că transele hipnotice erau folosite în India şi în China încă din antichitate pentru a reduce durerea în timpul intervenţiilor chirurgicale. Cu timpul, această practică s-a extins şi în Europa, existând documente ce atestă că în 1794 celebrul povestitor german Jacob Grimm a fost hipnotizat pentru o operaţie în care i-a fost extrasă o tumoare. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 11 februarie 2016
Mai multe răspunsuri despre engleză, imunologie, istorie, limbi, psihologie, ştiinţe...
Care este cel mai lung cuvânt din limba engleză? (2 răspunsuri)


Majoritatea dicţionarelor includ cuvântul "pneumonoultramicroscopicsilicavolcanoconiosis" care este de fapt o afecţiune a plămânului provocată de inhalarea unor particule extrem de fine de silicat de origine vulcanică, în termeni medicali, la fel ca şi silicoza. Totodată, că o glumă, cel mai lung cuvânt în engleza este "smiles" pentru că conţine o milă distanţă între prima literă şi ultima (mile=milă):)
răspuns dat de marksof pe 28 decembrie 2015
Mai multe răspunsuri despre engleză, limbi, umor...
Când a fost folosit pentru prima dată zodiacul? (1 răspuns)


Sfântul Ioan Damaschin, în „Dogmatica” sa, vorbeşte despre astre, zodii, etc (vezi Cartea a doua, capitolul VII). Iată câteva spicuiri: [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 14 decembrie 2015
Mai multe răspunsuri despre arte, astronomie, creştinism, literatură, religie, România, simbolistică, spiritualitate, ştiinţe, viaţă...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.