Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre gastronomie / pagina 6

Poţi selecta mai specific: Brânzeturi, Cepe, Ciocolată, Dulciuri, Miere, Orez, Oţet, Panificaţie, Pizza, Usturoi, Zahăr.

Ce reţete inedite se pot face cu gutui? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

Dulceaţă de gutui cu nuci şi scorţişoară, compot de gutui cu scorţişoară şi ghimbir.

răspuns dat de monica pe 5 octombrie 2015

Mai multe răspunsuri despre fructe...

Poţi dezvolta alergii pe parcursul vieţii sau pur şi simplu te naşti cu ele? (1 răspuns)

incorect0
corect2

Cauzele reacţiei alergice spontane a sistemului imunitar sunt încă necunoscute. Alergiile sunt în continuă creştere la nivel mondial – sunt vehiculate ipoteze potrivit cărora, pe lângă factorul genetic, poluarea în continuă creştere sau contactul microbian prea scăzut din primii ani de viaţă ar putea juca un rol. În total sunt cunoscute peste 20.000 de substanţe declanşatoare de alergii: acestea pot fi inhalate, ingerate sub formă de alimente sau medicamente sau prin contact la nivelul pielii – chiar şi involuntar prin înţepăturile viespilor. [Tot textul...]

răspuns dat de MONICA pe 2 octombrie 2015

Mai multe răspunsuri despre fizică, genetică, imunologie, sănătate, viaţă...

Care este considerat cel mai curat animal? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Cel mai curat animal se pare că e porcul, în ciuda reputaţiei sale de animal murdar. Într-un spaţiu generos, porcii îşi ţin separat locurile în care mănâncă şi îşi fac nevoile. Restul habitatului în care trăiesc îl păstrează curat. Fiindcă nu au glande sudoripare, porcii se tăvălesc în noroi tot din motive de igienă: în felul acesta îşi menţin pielea răcoroasă în zilele călduroase şi se deparazitează.

răspuns dat de Silvia Velea pe 16 septembrie 2015

Mai multe răspunsuri despre animale, curăţenie, viaţă...

La ce se referă termenul "zahăr" în pictură? (1 răspuns)

incorect0
corect1

În erminii, se foloseşte expresia zahăr de santal (santaloz sau santal), care este o răşină obţinută prin distilarea esenţei lemnoase şi a rădăcinilor arborelui de santal. Era folosit mai demult pentru prepararea unor verniuri uleioase. [Tot textul...]

răspuns dat de Silvia Velea pe 16 septembrie 2015

Mai multe răspunsuri despre grafică, pictură, plante, zahăr...

Care fel de zahăr este cel mai sănătos? (4 răspunsuri)

incorect0
corect2

Eritritolul este un poliol (alcool din zahăr), pe care organismul nu îl metabolizează. Nutriţioniştii îl recomandă ca fiind un îndulcitor cu indice glicemic practic zero. Eu îl folosesc de câtva timp şi mă declar mulţumită. Nu simt nicio diferenţă de gust, iar dacă scap o linguriţă în plus, nu mă afectează, deşi ţin cont că are efect laxativ consumat în cantităţi mai mari. Dozajul şi-l poate face fiecare, după obiceiurile sale alimentare.

răspuns dat de Silvia Velea pe 15 septembrie 2015

Mai multe răspunsuri despre sănătate, zahăr...

Cât timp trebuie fiert broccoli? (2 răspunsuri)

incorect0
corect1

15 minute este suficient.

răspuns dat de Ilie Ionela pe 26 august 2015

Ce prăjituri se pot face fără a folosi cuptorul? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Poţi intra pe site-uri la reţete fără foc sau reţete raw şi găseşti multe reţete foarte bune.

răspuns dat de Ilie Ionela pe 26 august 2015

Mai multe răspunsuri despre dulciuri, internet...

Ce se poate face pentru ca florile puse în apă să reziste mai mult? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

Se poate pune zahăr sau aspirină.

răspuns dat de Ilie Ionela pe 26 august 2015

Mai multe răspunsuri despre flori, zahăr...

Dacă pâinea îngraşă, cu ce poate fi înlocuită? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Orice cereală este greu digerabilă. Eu nu mănânc nici un fel şi nu am nimic. Da, trebuie evitate, se poate trăi fără ele.

răspuns dat de Ilie Ionela pe 26 august 2015

Mai multe răspunsuri despre panificaţie, sănătate, viaţă...

Care fel de zahăr este cel mai sănătos? (4 răspunsuri)

incorect0
corect2

E puţin mai bun cel brun, dar recomand în cantităţi foarte mici, doar miere. Zahărul se poate înlocui cu stafide sau curmale foarte bine.

răspuns dat de Ilie Ionela pe 26 august 2015

Mai multe răspunsuri despre miere, sănătate, zahăr...

<< < Pagina 6 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.