Care fel de zahăr este cel mai sănătos?
întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 3 iunie 2015


Eritritolul este un poliol (alcool din zahăr), pe care organismul nu îl metabolizează. Nutriţioniştii îl recomandă ca fiind un îndulcitor cu indice glicemic practic zero. Eu îl folosesc de câtva timp şi mă declar mulţumită. Nu simt nicio diferenţă de gust, iar dacă scap o linguriţă în plus, nu mă afectează, deşi ţin cont că are efect laxativ consumat în cantităţi mai mari. Dozajul şi-l poate face fiecare, după obiceiurile sale alimentare.
răspuns dat de Silvia Velea pe 15 septembrie 2015
Adaug comentariu despre răspuns |


E puţin mai bun cel brun, dar recomand în cantităţi foarte mici, doar miere. Zahărul se poate înlocui cu stafide sau curmale foarte bine.
răspuns dat de Ilie Ionela pe 26 august 2015
Adaug comentariu despre răspuns |


Eu ştiam că zahărul din sfeclă de zahăr e mai bun. Cel din trestie ar fi puţin cancerigen. Dar mai studiaţi, că e o informaţie nesigură.
Şi în general zahărul trebuie consumat cu moderaţie.
răspuns dat de Nastase Mihail pe 4 iunie 2015
Adaug comentariu despre răspuns |
Întrebări similare
Care este cel mai sănătos ulei pentru prăjit? (2 răspunsuri)
întrebare pusă de Lucian Velea pe 21 februarie 2013, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 17 martie 2013
Mai multe întrebări despre gastronomie, sănătate...
Care este cel mai sănătos ulei pentru a fi folosit în bucătărie? (2 răspunsuri)
întrebare pusă de Anamaria-Elena Popa pe 28 aprilie 2015
Mai multe întrebări despre sănătate...
Care sunt cei mai gustoşi fulgi de cereale fără zahăr sau înlocuitori? (1 răspuns)
întrebare pusă de Lucian Velea pe 18 aprilie 2014, dar alţi utilizatori sunt interesaţi de răspuns, cel mai recent Lucian Velea pe 18 aprilie 2014
Mai multe întrebări despre zahăr...