Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii

Răspunsuri despre viaţă / pagina 11

Poţi selecta mai specific: Adolescenţă, Bătrâneţe, Copilărie, Tinereţe.

Este imaginaţia mai importantă decât cunoştinţele/cunoaşterea? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Imaginaţia este un proces mai compex decat cunoaşterea. Imaginaţia este procesul psihic cognitiv, complex, de reflectare mijlocită, constructivă şi transformatoare a datelor experienţei, a cunoştinţelor, informaţiilor stocate la nivelul memoriei sau a situaţiilor şi evenimentelor trăite în prezent. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 16 noiembrie 2016

Mai multe răspunsuri despre creştinism, filozofie...

Leandrul este otrăvitor? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

Frunzele leandrului conţin o substanţă otrăvitoare care poate face rău dacă sunt consumate în cantităţi mari şi în funcţie de greutatea corporală a consumatorului. Referirea este făcută privind copiii mici aflaţi la vârsta cunoaşterii prin gust şi a experimentelor îngurgitând şi gustând tot ce li se pare interesant.

răspuns dat de Vera Serbanoiu pe 8 noiembrie 2016

Mai multe răspunsuri despre copilărie, plante, sănătate...

Este interzicerea totală a avortului (fără excepţii privind sănătatea mamei, a copilului, violul, etc.) o propunere viabilă/justă? (5 răspunsuri)

incorect0
corect1

Nu este justă! Există un caz, care mie mi-a rămas în memorie! Neştiind ce să răspund la această întrebare, acum mai mulţi ani, am trimis la preot o persoană cu un caz- limită: avea un copil (o fetiţă) şi rămăsese însărcinată iar. De această dată, situaţia mamei era gravă: avea un cancer pe uter, într-o fază incipientă şi medicul propusese o soluţie mai neobişnuită... Şi anume, în loc să extirpe uterul, urma să extirpe doar părţi din el, ceea ce - în lumea medicală- era ceva neobişnuit! Toţi medicii - din cei consultaţi de ea, în afară de medicul care dorea să facă intervenţia - spuneau că nu e o soluţie! Dar ea îşi dorea să încerce! Problema era sarcina! Cum spuneam, am trimis această persoană (care era şi credincioasă) la un preot. Acesta a spus: "Du-te şi fă ce ai de făcut şi, pe urmă, să vii la mine să te spovedeşti! " Aşa a făcut! La un an, când era deja refăcută şi scăpată de cancer, a rămas însărcinată iar şi a născut un băiat!

răspuns dat de Daniela Zaharia pe 1 noiembrie 2016

Mai multe răspunsuri despre copilărie, religie, sănătate...

Este interzicerea totală a avortului (fără excepţii privind sănătatea mamei, a copilului, violul, etc.) o propunere viabilă/justă? (5 răspunsuri)

incorect0
corect2

Nu este justă. Cu certitudine. Fiecare persoană are dreptul să decidă singur asupra vieţii sale, a copiilor, a familiei şi a tot ceea ce îi aparţine. Dictatul, chiar dacă este îmbrăcat într-o mantie a interesului social, nu are ce căuta aici, în această chestiune. Societatea, prin instituţiile sale, poate ajuta, sfătui, îndruma, poate chiar interveni dacă i se cere. Dar atât ! Politicienii n-au decât să creeze condiţii bune pentru dezvoltarea familiei şi atunci natalitatea va creşte în mod natural ca un simbol de bunăstare. [Tot textul...]

răspuns dat de Doru Pop pe 31 octombrie 2016

Mai multe răspunsuri despre copilărie, legislaţie, politică, religie, sănătate, simbolistică, tinereţe...

Care este cel mai valoros lucru pe care îl deţii? (3 răspunsuri)

incorect0
corect0

Cel mai important "lucru" pe care-l am este sănătatea. Viaţă avem toţi, dar dacă suntem bolnavi... parcă ne vine să ne gândim uneori la moarte. Cu dumnezeu nu le am deloc. Prefer natura verde, căci ea m-a adus pe acest Pământ.

răspuns dat de Dinu Desculţ pe 31 octombrie 2016

Mai multe răspunsuri despre filozofie, finanţe, religie, sănătate...

Care este cel mai valoros lucru pe care îl deţii? (3 răspunsuri)

incorect1
corect0

Cel mai preţios lucru ce il deţinem este viaţa. Ne-a fost dată fără să o cerem, şi ni se va lua fără să fim întrebaţi.

răspuns dat de Andreea pe 24 octombrie 2016

Mai multe răspunsuri despre filozofie, finanţe...

În ce măsură putem spune că experienţa de viaţă a fiecăruia constituie un fundament pentru dezlegarea sensului vieţii? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Omul, cât trăieşte, învaţă. După opinia mea, cu cât ai trăit mai variat şi destinul ţi-a prilejuit mai multe experienţe şi domenii de viaţă, cu atât eşti mai avizat în a descoperi sensuri şi esenţe ale existenţei. Dacă ai mai avut şi succes în ceea ce ai făcut, înţelegi cât efort a cerut reuşita ta şi cum pot ajunge şi alţii la ea. Pentru că viaţa e o luptă şi fiecare realizare e doar o treaptă/etapă în drumul spre înainte. Eu consider că atunci când nu mai învăţăm, am îmbătrânit şi nu mai avem puterea să dăm sens vieţii noastre.

răspuns dat de Narcis pe 11 octombrie 2016

Mai multe răspunsuri despre filozofie...

Cât poate trăi un câine fără să mănânce? (1 răspuns)

incorect0
corect1

Un câine poate trăi fără mâncare maxim 10 zile.

răspuns dat de olesea pe 21 septembrie 2016

Mai multe răspunsuri despre câini, gastronomie...

În ce măsură oamenii sunt afectaţi de depresie şi care sunt metodele necesare pentru a o ameliora sau trata? (4 răspunsuri)

incorect1
corect1

Boala trece deseori nediagnosticată, pentru că simptomele sunt greu de observat, iar alteori pentru că bolnavii nu vor să ceară ajutor, de teamă că vor fi stigmatizaţi şi consideraţi nebuni. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 29 august 2016

Mai multe răspunsuri despre anatomie, ateism, bere, biologie, chimie, creştinism, educaţie, finanţe, logică, prietenie, psihologie, religie, sănătate, spiritualitate, umor...

De ce multe ştiinţe, cum ar fi medicina, filosofia şi altele îşi au originile în Grecia antică? (2 răspunsuri)

incorect0
corect2

Medicina, de exemplu nu îşi are originea în Grecia antică. [Tot textul...]

răspuns dat de monica pe 9 august 2016

Mai multe răspunsuri despre animale, chimie, Egipt, filozofie, fizică, flori, grafică, istorie, limbi, literatură, plante, religie, sănătate, ştiinţe...

<< < Pagina 11 >


Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.