Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre religie / pagina 12
Cum au apărut stelele? (2 răspunsuri)
Nimeni nu ştie; numai Dumnezeu ştie. Lumea decât îşi dă cu părerea. Sunt multe mistere cu lumea asta şi multe neştiute. Sunt multe conspiraţii în lumea asta. Atâta tehnologie nu vă întrebaţi de unde ştie omu' să facă atâtea? Sunt multe minciuni în lumea asta.
răspuns dat de petre pe 4 ianuarie 2017
Mai multe răspunsuri despre astronomie, tehnologie...
Din punct de vedere al religiei ortodoxe, de ce este considerat transplantul de organe ca ceva nefiresc? (3 răspunsuri)
Păi, popa mănâncă şi după viu şi după mort! Mi se pare ciudat însă opreliştea asta! Unu care trăieşte mai trece din când în când cu bănuţu' pe la popă ! Dacă a murit .... canci bănuţi !
răspuns dat de Rotaru Vasile pe 14 decembrie 2016
Mai multe răspunsuri despre sănătate, viaţă...
Ce fapte bune nu te costă practic nimic dacă le faci? (2 răspunsuri)
Faptele bune sunt roade ale credinţei (Iacob 2,14). Ele se referă la sinea omului, cum sunt îngrijirea de cele trupeşti şi sufleteşti conform cu legea Domnului, la aproapele ca om trupesc şi sufletesc, faţă de care avem datorii trupeşti şi sufleteşti şi faţă de Dumnezeu, prin evlavie, rugăciune şi mărturisirea legilor şi dogmelor sale (V. Dogmele, Mărturisitor). [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 23 noiembrie 2016
Mai multe răspunsuri despre anatomie, creştinism, dragoste, finanţe, gastronomie, legislaţie, limbi, matematică, viaţă...
Dacă s-ar dovedi că nu există Dumnezeu, ce s-ar schimba? (10 răspunsuri)
Cei mai mari scriitori si intelectuali au fost anti-religiosi sau cel putin impotriva fundamentalismului evanghelic. [Tot textul...]
răspuns dat de Teodor R pe 16 noiembrie 2016
Mai multe răspunsuri despre creştinism, filozofie...
Ce ne face mai buni, mai răbdători, mai toleranţi? (1 răspuns)
Motto: "Bunătatea este limbajul pe care surdul îl poate auzi şi orbul îl poate vedea" (Mark Twain) [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 16 noiembrie 2016
Mai multe răspunsuri despre copilărie, dragoste, educaţie, filozofie, psihologie, viaţă...
Este interzicerea totală a avortului (fără excepţii privind sănătatea mamei, a copilului, violul, etc.) o propunere viabilă/justă? (5 răspunsuri)
Nu este justă! Există un caz, care mie mi-a rămas în memorie! Neştiind ce să răspund la această întrebare, acum mai mulţi ani, am trimis la preot o persoană cu un caz- limită: avea un copil (o fetiţă) şi rămăsese însărcinată iar. De această dată, situaţia mamei era gravă: avea un cancer pe uter, într-o fază incipientă şi medicul propusese o soluţie mai neobişnuită... Şi anume, în loc să extirpe uterul, urma să extirpe doar părţi din el, ceea ce - în lumea medicală- era ceva neobişnuit! Toţi medicii - din cei consultaţi de ea, în afară de medicul care dorea să facă intervenţia - spuneau că nu e o soluţie! Dar ea îşi dorea să încerce! Problema era sarcina! Cum spuneam, am trimis această persoană (care era şi credincioasă) la un preot. Acesta a spus: "Du-te şi fă ce ai de făcut şi, pe urmă, să vii la mine să te spovedeşti! " Aşa a făcut! La un an, când era deja refăcută şi scăpată de cancer, a rămas însărcinată iar şi a născut un băiat!
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 1 noiembrie 2016
Mai multe răspunsuri despre copilărie, sănătate...
Este interzicerea totală a avortului (fără excepţii privind sănătatea mamei, a copilului, violul, etc.) o propunere viabilă/justă? (5 răspunsuri)
Nu este justă. Cu certitudine. Fiecare persoană are dreptul să decidă singur asupra vieţii sale, a copiilor, a familiei şi a tot ceea ce îi aparţine. Dictatul, chiar dacă este îmbrăcat într-o mantie a interesului social, nu are ce căuta aici, în această chestiune. Societatea, prin instituţiile sale, poate ajuta, sfătui, îndruma, poate chiar interveni dacă i se cere. Dar atât ! Politicienii n-au decât să creeze condiţii bune pentru dezvoltarea familiei şi atunci natalitatea va creşte în mod natural ca un simbol de bunăstare. [Tot textul...]
răspuns dat de Doru Pop pe 31 octombrie 2016
Mai multe răspunsuri despre copilărie, legislaţie, politică, sănătate, simbolistică, tinereţe, viaţă...
Care este cel mai valoros lucru pe care îl deţii? (3 răspunsuri)
Cel mai important "lucru" pe care-l am este sănătatea. Viaţă avem toţi, dar dacă suntem bolnavi... parcă ne vine să ne gândim uneori la moarte. Cu dumnezeu nu le am deloc. Prefer natura verde, căci ea m-a adus pe acest Pământ.
răspuns dat de Dinu Desculţ pe 31 octombrie 2016
Mai multe răspunsuri despre filozofie, finanţe, sănătate, viaţă...
În ce măsură oamenii sunt afectaţi de depresie şi care sunt metodele necesare pentru a o ameliora sau trata? (4 răspunsuri)
Nu toţi oamenii cred în Dumnezeu. Numai auzul acestui nume îi bagă în depresie - chiar iritare. Ar fi bune unele medicamente, însă mult mai plăcute ar fi activităţile în aer liber, în mijlocul mamei noastre Natura. Plimbări prin parc - cel mai bine în picioarele goale, pentru a simţi bioenergia benefică a pământului... alergări... cititul cărţilor romantice... pictura... muzica serenităţii ... arta în general... Toate astea fac minuni!
răspuns dat de Dinu Desculţ pe 31 octombrie 2016
Mai multe răspunsuri despre arte, muzică, pictură, sănătate...
În ce măsură oamenii sunt afectaţi de depresie şi care sunt metodele necesare pentru a o ameliora sau trata? (4 răspunsuri)
Boala trece deseori nediagnosticată, pentru că simptomele sunt greu de observat, iar alteori pentru că bolnavii nu vor să ceară ajutor, de teamă că vor fi stigmatizaţi şi consideraţi nebuni. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 29 august 2016
Mai multe răspunsuri despre anatomie, ateism, bere, biologie, chimie, creştinism, educaţie, finanţe, logică, prietenie, psihologie, sănătate, spiritualitate, umor, viaţă...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.