Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre filozofie / pagina 17
Poţi selecta mai specific: Etică.
Este etic ca jurnalele unei personalităţi să fie publicate după moarte, dacă nu şi-a exprimat vreo dorinţă în acest sens? (4 răspunsuri)
Jurnalele, de cele mai multe ori, sunt creuzetele operelor publicate. Excepţie fac cele care sunt gândite şi elaborate ca atare. Nu cred că este etic, mai ales dacă ele pot aduce prejudicii de orice fel altor persoane care sunt în viaţă şi la care fac referire. Jurnalele, dacă sunt intime şi nu au fost făcute publice de autor, sunt confesive şi intră sub incidenţa tainei spovedaniei. Părerea mea este că ele, în funcţie de valoarea scriitorului, trebuie arhivate, păstrate şi consultate cu discernământ.
răspuns dat de Silvia Velea pe 31 decembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre etică, viaţă...
Mai este posibil supraomul? (1 răspuns)
Omul şi supraomul în filosofia lui Nietzsche constituie o temă de meditaţie despre reflecţiile atât de controversate ale acestui spirit revoluţionar, cu privire la proiecţia unui model antropologic: supraomul, caracterizat de voinţa de putere. Noţiunea de supraom are în filosofia lui Nietzsche un orizont anticreştin declarat deoarece Supraomul presupune moartea lui Dumnezeu. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 30 decembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre creştinism, fizică, religie, România, viaţă...
Tocmai din instinct o fac, este un automatism.
răspuns dat de AURICA pe 22 decembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre viaţă...
Dintre toate războaiele, cel cu tine însuţi e cel mai drept? (2 răspunsuri)
Cred că este cel mai greu război dus vreodată! Da, este cel mai greu! În primul rând trebuie să scapi de prejudecăţi, trebuie să uiţi un trecut trist ce te urmăreşte la fiecare pas... zi şi noapte...
răspuns dat de dory58 pe 14 decembrie 2014
Cât timp înseamnă "niciodată"? (1 răspuns)
Un criteriu bun pentru a-ţi verifica maturitatea este acela a urmări în propriul limbaj frecvenţa cuvintelor "niciodată" şi "întotdeauna". Acestea sunt cuvintele copilăriei; sunt cuvinte radicale, definitive. Însă, lumea adultă este nuanţată - "uneori" este un descriptor mai bun al realităţii. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 9 decembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre copilărie, limbi, viaţă...
Ce nu se schimbă niciodată în univers este însăşi schimbarea, planete vor muri, alte planete se vor naşte, rasa noastră umană îşi va întâlni sfârşitul, altă rasă va evolua şi va domina Pământul şi poate universul, fiecare noţiune, fiecare idee este infinită tocmai datorită acestui fenomen al schimbării, noţiuni noi se nasc odată cu evoluţia vieţii omului, noţiuni vechi strălucesc şi îşi dovedesc importanţa în fiecare aspect, ce poate nu se schimbă niciodată este foamea omului pentru cunoştiinţe şi deci paradoxuri, dar şi omul se va schimba!
răspuns dat de Mihai Pungan pe 5 decembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre astronomie, logică, viaţă...
Care este piatra de încercare pentru OM? (3 răspunsuri)
A reuşi să descoperi limbajul lucrurilor simple care se află dincolo de cuvinte cu iubire şi răbdare.
răspuns dat de Avramescu Norvegia Elena pe 3 decembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre dragoste, limbi, viaţă...
Care este cea mai mare minciună din lume? (3 răspunsuri)
Democraţia este cea mai mare minciună din lume, pentru că manipulează prin cuvinte precum: "drepturi şi libertăţi umane", dar de fapt suntem limitaţi în a le primi.
răspuns dat de Andreea pe 23 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre limbi...
Cum se defineşte poezia vieţii? (2 răspunsuri)
Poezia vieţii este descoperirea frumuseţii şi luminii sufletului - acea grădină magică unde raţiunea n-ar putea să pătrundă niciodată. Ea nu poate fi văzută şi înţeleasă decât de sufletele nobile şi sensibile.
răspuns dat de Avramescu Norvegia Elena pe 23 noiembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre literatură, viaţă...
Care este marea cunoaştere a omului? (2 răspunsuri)
Marea cunoaştere umană ar fi gnoseologia. [Tot textul...]
răspuns dat de Daniela Zaharia pe 19 noiembrie 2014
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.