Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre creştinism / pagina 3
Este prostia un rezultat (printre altele) al necunoaşterii de sine? (3 răspunsuri)
Este un păcat să-i spui unui om: prost sau nebun. Biblia le spune "săraci cu Duhul''. Ce folos că eşti deştept dacă nu ai sentimente şi bun-simţ?
răspuns dat de Aneta Timplaru pe 30 iunie 2017
Mai multe răspunsuri despre filozofie...
Se vorbeşte undeva în teologia creştină despre ce se întâmplă cu sufletul animalelor după moarte? (4 răspunsuri)
În ortodoxie, nu cred că este o dogmă care să spună dacă animalele vor învia în viaţa de apoi sau nu. Dar unii sfinţi, precum Serafim de Sarov sau Luca al Crimeii, considerau că şi ele vor învia. În Scriptură, la Isaia 11:6-7, scrie că în viaţa de apoi animalele vor trăi în pace unele cu altele, nu se vor mânca între; desigur, versetelor respective li se poate da o interpretare alegorică.
răspuns dat de Cristian pe 18 aprilie 2017
Mai multe răspunsuri despre animale, gastronomie, religie, spiritualitate, viaţă...
Care este religia cu cei mai mulţi adepţi? (2 răspunsuri)
Creştinismul, dar se preconizează că islamul îl va întrece.
răspuns dat de Cristian pe 18 aprilie 2017
Mai multe răspunsuri despre religie...
Din punct de vedere al religiei ortodoxe, de ce este considerat transplantul de organe ca ceva nefiresc? (3 răspunsuri)
Biserica Ortodoxă nu este împotriva transplantului de organe, ci se împotriveşte transplantului în anumite situaţii, precum atunci când transplantul înseamnă sinucidere, sau când se face fără consimţământul persoanei de la care se iau organele, potrivit sinodului BOR.
răspuns dat de Cristian pe 18 aprilie 2017
Mai multe răspunsuri despre religie, sănătate...
Care este considerat cel mai mare păcat în creştinism? (2 răspunsuri)
Tradiţia Bisericii nu consideră nici simpla blasfemie contra lui Dumnezeu cel mai mare păcat, deşi şi acest păcat este foarte grav. Cel mai mare păcat, care este o blasfemie contra Duhului Sfânt într-o formă mult mai gravă, este atunci când omul trăieşte fără a da cel mai mic semn de îndreptare. De asemenea, păcat foarte mare şi blasfemie contra Duhului Sfânt este lepădarea de creştinism, de Hristos, de Biserică, dar şi acesta poate fi iertat, dar mai greu, Biserica cerând ca omul să facă canon pentru el. Şi mai mare păcat este atunci când omul nu numai că se ucide pe sine, lepădând Biserica, pe Hristos, dar ucide şi alte suflete, făcându-le să lepede creştinismul. Este ucidere spirituală. Dar trebuie să facem diferenţa între a cădea într-un păcat obişnuit şi a cădea în apostazie, adică în lepădarea de creştinism. A cădea într-un păcat obişnuit înseamnă a fi leneş, mândru, minciunos, a avea relaţii sexuale nelegitime, a fura etc. A cădea în apostazie, cel mai mare păcat, înseamnă a refuza să mai crezi în Hristos, lepădându-L sau a lepăda Biserica pentru nişte culte eretice, precum iehoviştii sau alte secte. Acesta este cel mai mare păcat. Iar iehoviştii fac un păcat şi mai mare, pentru că îi smintesc şi pe alţii şi îi fac să lepede credinţa, ucigând suflete.
răspuns dat de Cristian pe 12 aprilie 2017
Mai multe răspunsuri despre religie, viaţă...
Care este cheia fericirii? (2 răspunsuri)
Fericirea absolută este Dumnezeu. Învăţătura creştină ne îndeamnă ca în viaţă să nu fim depedenţi prea mult de cele pământeşti şi să nu ne facem griji pământeşti, ci să lăsăm grijile în mâna Domnului şi să mulţumim Domnului atât pentru cele bune, cât şi pentru cele rele, venite peste noi, aşa cum a făcut personajul biblic Iov, căci nimic nu se face fără Dumnezeu. Cel care mulţumeşte pentru necazurile venite peste el, - de exemplu pentru că a fost nedreptăţit, ponegrit etc. - i se curăţă păcatele, spune Sfântul Ioan Gură Aur. Vă daţi seama că un om care gândeşte şi trăieşte astfel este mai fericit. [Tot textul...]
răspuns dat de Cristian pe 12 aprilie 2017
Mai multe răspunsuri despre anatomie, curăţenie, dragoste, legislaţie, religie, sănătate, spiritualitate, viaţă...
Dacă s-ar dovedi că nu există Dumnezeu, ce s-ar schimba? (10 răspunsuri)
Încet, încet am ajuns ca în jurul vârstei de 30 ani să am convingerea personală că o creatură numită Dumnezeu nu există. Cu alte cuvinte, în terminologia bisericească am devenit ateu. [Tot textul...]
răspuns dat de Ioan Zah pe 3 aprilie 2017
Mai multe răspunsuri despre ateism, căsătorie, dragoste, filozofie, limbi, prietenie, religie...
Este interzicerea totală a avortului (fără excepţii privind sănătatea mamei, a copilului, violul, etc.) o propunere viabilă/justă? (5 răspunsuri)
Este o problemă religioasă: de ce apare în state fundamenteliste? Nu în Suedia de exemplu. Este o problemă politică dar de aici vine la politicieni. Aşa sunt şi legile de legalizare a prostituţiei, legile privind predarea evoluţionismului în şcoală. Biblia spune daţi Cezarului ce este al Cezarului şi Lui Dumnezeu ce este al Lui Dumnezeu. La noi fundamentalismul face să nu ne pese de cuvintele Lui Isus.
răspuns dat de Ed White pe 5 martie 2017
Mai multe răspunsuri despre copilărie, educaţie, legislaţie, limbi, politică, religie, sănătate...
De ce a sparge ceva înseamnă a cere noroc? (1 răspuns)
Este o superstiţie. Se zice că alungă spiritele rele. Eu nu cred în noroc. Se spune că Noroc era un zeu, în numele căruia se jertfeau prunci. Învăţăturile creştine recomandă chiar a nu crede în noroc. Recomand a se studia şi naviga pe net, pentru a putea să înţelegeţi cele scrise de mine.
răspuns dat de vrabie pe 1 martie 2017
Mai multe răspunsuri despre copilărie, simbolistică...
Cum au apărut stelele? (2 răspunsuri)
În mod copleşitor creaţionismul este mai presus de evoluţionism. Cineva a spus: „Este nevoie de mai multă credinţă pentru a crede în evoluţionism decât pentru a crede în Dumnezeu". [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 9 ianuarie 2017
Mai multe răspunsuri despre astronomie, chimie, educaţie, limbi, religie, spiritualitate, ştiinţe, viaţă...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.