Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre dragoste / pagina 10
Dacă fiecare dintre noi are un destin deja stabilit, atunci care mai e rostul vieţii noastre? (7 răspunsuri)


Rostul în această lume e de căutat, fiecare a venit cu un scop şi are de făcut părticica lui. [Tot textul...]
răspuns dat de AURICA pe 19 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre viaţă...
Ce are Coranul în comun cu Biblia? (2 răspunsuri)


Coranul neagă trinitatea, deşi pretinde a fi o confirmare a Scripturilor precedente, adică Biblia: "Şi aceia sunt necredincioşi care zic: "Dumnezeu este al treilea din trei" căci nu este Dumnezeu afară de unicul Dumnezeu..." (Sura 5:77). Muhamed face în acest verset o aluzie la Sfânta Treime şi ne numeşte pe noi cei care credem în Sfânta Treime necredincioşi. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 16 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre creştinism, istorie, limbi, religie...
Dacă ţi-ai reduce existenţa la o singură dorinţă, care ar fi? (7 răspunsuri)


Să pot iubi.
răspuns dat de ion petre pe 15 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre viaţă...
Cum înţelegi afirmaţia "De la Roma venim, din Dacia Traiana"? (2 răspunsuri)


Nu este o afirmaţie, ci o absurditate. Roma a fost şi va rămâne în peninsulă Italică, Dacia a fost şi va rămâne în spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic cu sau fără Traian împăratul său refulatul contemporan. Afirmaţia corectă aparţine Papei Ioan Paul al II lea: GRĂDINA MACII DOMNULUI. Pământul acesta este sfânt şi nu oamenii care trăiesc sau au trăit aici. Nu oamenii sfinţesc acest pământ ci el, acest pământ, are calitatea de a sfinţii oamenii care i-l iubesc şi respectă. Vă invit în sprijinul opiniei mele să numiţi trei personalităţi istorice, din oricare domeniu, cu care ne mândrim şi apoi să verificaţi originea lor.
răspuns dat de ion petre pe 15 martie 2015
Mai multe răspunsuri despre istorie, spiritualitate, viaţă...
Este adevărată afirmaţia: "frica este opusul dragostei"? (4 răspunsuri)


Frica şi dragostea sunt sentimente umane diferite, dar nu opuse. Mai exact nu se anulează reciproc neapărat. Poţi iubi cu teama că nu vei primi nimic în schimb sau să-ţi fie pur şi simplu frică să iubeşti. Un om care nu cunoaşte frica e inconştient sau nebun. Un om care iubeşte necondiţionat nu e departe de balamuc. Deci frica şi dragostea coexjstă în complexitatea spirituală umană. Reprocitatea coexistenţei lor ne defineşte însăşi existenţa.
răspuns dat de ion petre pe 15 martie 2015
De ce o persoană poate fi "dulce", "acră" sau "amară", dar nu şi "sărată"? (1 răspuns)


"Voi sunteţi sarea pământului" (Matei 5:13) a spus Domnul Isus ucenicilor Săi. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 24 februarie 2015
Mai multe răspunsuri despre anatomie, creştinism, limbi, psihologie, religie, simbolistică, viaţă...
Ce este dragostea? (5 răspunsuri)


Dragostea este templul sfânt al inimii unde domneşte lumina divină a sufletului nostru.
răspuns dat de Avramescu Norvegia Elena pe 8 februarie 2015
Mai multe răspunsuri despre anatomie, spiritualitate...
Dacă bebeluşii nu au conştiinţă, când şi cum apare conştiinţa? (4 răspunsuri)


Conform DEX-ului, conştiinţa mai înseamnă gândire, înţelegere, sentiment. Acestea 3 sunt diferite una de alta. Dacă spunem că conştiinţa este sentiment, putem afirma că bebeluşii au conştiinţă (sentiment/înţelegere) chiar din momentul naşterii (pentru că simt dragostea mamei şi dacă plâng şi mama îi ia in braţe imediat, se liniştesc) şi atunci întrebarea nu îşi mai are locul. Răpsunsul depinde cred de ceea ce înseamnă/reprezintă termenul conştiinţă.
răspuns dat de Lidia pe 30 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre copilărie, psihologie, spiritualitate...
Ce credeţi despre relaţiile deschise? (1 răspuns)


Într-o relaţie deschisă nu poate fi vorba de implicare 100% sau de loialitate. Cei care se implică în astfel de situaţii se tem să rămână alături de o singură persoană toată viaţa şi doresc să aibă o portiţă către aventură şi varietate, fără să fie nevoie să se ascundă. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 20 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre anatomie, relaţii, sănătate, viaţă...
De ce avem nevoie de justificări pentru a iubi? (1 răspuns)


Pentru că Dragostea, deşi este un sentiment, o trăire şi prin urmare ceva iraţional şi ilogic, ea se întemeiază pe un soi de reciprocitate. Iubim şi prin asta sperăm ca şi noi la rândul nostru să fim iubiţi. Dragostea faţă de cineva prevalează nevoia de acel/acea persoană şi de aceea este o trăire foarte puternică, de aceea eu cred că de fapt nu avem nevoie de nici o justificare de vreun fel pentru a iubi pe cineva. Şi dacă aceste justificări totuşi apar, o fac pentru că Dragostea are şi o latură egoistă, deşi cei mai mulţi dintre noi nu vrem să recunoaştem asta. Dintre toate sentimentele şi trăirile umane, Dragostea este cel mai puţin egoist "fenomen" sufletesc. Cei care cred că Dragostea are nevoie de justificări spun acest lucru pentru că ei cred că Dragostea poate şi chiar trebuie să fie condiţionată de aceste justificări. E cumva un fel de dragoste interesată, în primul rând material şi mai apoi spiritual, sufletesc. Nu avem nevoie de justificări pentru a iubi pentru că eu cred şi simt că Dragostea este total dezinteresată şi se oferă ca atare fără a fi justificată prin sau de ceva. Dragostea e pur şi simplu Dragoste, una dintre cele mai puternice Forţe ale Universului, parte integrantă a sufletului omenesc. Cea mai concludentă dovadă în acest sens este că, chiar şi atunci când îi oferi Dragoste unei fiinţe care a suferit foarte mult în viaţa ei/lui şi astfel a început să "poarte" o mască Malefică, acea fiinţă se va "desface" ca o floare spre razele binefăcătoare ale soarelui dimineţii şi va accepta Dragostea Ta. Aşa cred eu.
răspuns dat de iovanescu andrei pe 13 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre flori, viaţă...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.