Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Un secret când se face pâine este zerul! Conţine lactobacilul care afânează şi creşte. Cu lactobacilul este o problemă. El acţionează oricum. Se poate procura şi din farmacii şi se pune o pastilă, o caşetă la 500 gr. făină direct de la început, înaine de a o cerne. Totuşi, efectul cel mai spectaculos cu lactobacilul se obţine dacă, înainte de creşterea la cald, ai o camera în care poţi face 10 grade C. Şi să laşi acolo la crescut vreo 10 - 15 min. Acoperit. pe urmă se dă la cald. Se obţine o pâine pufoasă, elastică. (Pentru lactobacil se poate folosi Linex de la farmacie sau trei sferturi zer de capră şi un sfert apă. Zerul, eu, în Bucureşti, îl procur de la Firma Caprina care livrează la domiciliu.)
informaţie furnizată de Daniela Zaharia pe 25 decembrie 2014