Acest site foloseşte cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimaţi acordul asupra folosirii acestora. Detalii
Răspunsuri despre filozofie / pagina 16
Poţi selecta mai specific: Etică.
Unde este mişcarea când spaţiul este nemărginit? (1 răspuns)
Mişcarea este inerentă materiei, implicit, şi infinitului.
răspuns dat de Costel Zăgan pe 18 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre fizică...
Care sunt cei mai importanţi filozofi români? (1 răspuns)
Unul dintre filosofii importanţi ai ţării noastre a fost Constantin Noica. [Tot textul...]
răspuns dat de monica pe 12 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre România, ţări, viaţă...
Ce este oglinda în opinia d-voastră? (3 răspunsuri)
Oglinda este umbra mea, imaginea gândurilor şi trăirilor mele.
răspuns dat de Avramescu Norvegia Elena pe 10 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre fizică...
Ce este oglinda în opinia d-voastră? (3 răspunsuri)
Oglinda nu reflectă decât o imagine... noi îi atribuim semnificaţii acelei imagini şi mai ales o "colorăm" în atribute. [Tot textul...]
răspuns dat de MONICA pe 7 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre fizică, viaţă...
Cum am defini sufletul unui popor? (1 răspuns)
Sufletul unui popor este un cântec sfânt care s-a născut odată cu el, cu trăirile lui, cu amintirile lui, cu bucuriile şi suferinţele lui, cu frumuseţile locurilor, cu istoria lui, cu iubirea, bunătatea, credinţa şi generozitatea lui, cu toate comorile lui....
răspuns dat de Avramescu Norvegia Elena pe 6 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre dragoste, istorie, muzică, spiritualitate...
Care ar fi modul ideal de a-ţi trăi viaţa? (3 răspunsuri)
Perfect conştient de legătura ta intrinsecă, imuabilă şi indestructibilă cu Dumnezeu, perfect conştient de natura ta autentică, care este divină, perfect conştient de lumea iluzorie a formei (însă nu mai puţin minunată şi sfântă, fiindcă şi ea este creaţia lui Dumnezeu şi are scopul ei); într-un cuvânt, ideal e să-ţi trăieşti viaţa cu bucurie şi recunoştinţă pentru că îl întâlneşti la tot pasul pe Dumnezeu manifestat şi că faci parte din experienţa Sa perfectă.
răspuns dat de Silvia Velea pe 3 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre limbi, religie, spiritualitate, viaţă...
Tributul prostiei este cel mai dureros? (1 răspuns)
Prostia înseamnă inconştienţă, separarea de Creator şi de sinele autentic. Tributul prostiei este, prin urmare, dureros, cu toate gradele sale, de la neconfortabil, neplăcut, până la cea mai atroce şi distructivă suferinţă.
răspuns dat de Silvia Velea pe 1 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre psihologie...
Ce este oglinda în opinia d-voastră? (3 răspunsuri)
Oglinda este mijloc de reflexie pentru sinele egotic. Ceea ce vede acesta e ceva fie mai arătos ca alţii, fie mai urât; ceea ce simte este fie mândria de sine, fie respingerea de sine. Pentru conştiinţă, oglinda este un mijloc de reflecţie. Ceea ce vede este ceea ce este: frumuseţea fiinţei; ceea ce simte este bucurie, admiraţie şi recunoştinţă faţă de Creator.
răspuns dat de Silvia Velea pe 1 ianuarie 2015
Mai multe răspunsuri despre fizică...
Dintre toate războaiele, cel cu tine însuţi e cel mai drept? (2 răspunsuri)
Niciun război nu e drept, şi nici necesar. Războaiele sunt conflicte, cu alţii, cu vechile noastre tipare de reacţie, cu prejudecăţi, convingeri nerevizuite etc. Maica Tereza a refuzat mitingul anti-război, pentru că înţelegea profund că lupta împotriva a ceva rău este tot luptă, tot conflict, iar lupta nu aduce pacea, ci doar perpetuează războiul. Nici lupta cu noi înşine nu ne aduce pacea, ci doar împăcarea sinceră cu ceea ce suntem o aduce, fiindcă nemulţumirea e tot o formă de rezistenţă. Dacă simţi că e ceva de schimbat la tine, împacă-te cu ceea ce eşti (fiindcă mâlul pe care acum îl renegi a hrănit nufărul la a cărui frumuseţe aspiri) şi apoi, bucuros că ţi s-a dat liberul arbitru, alege schimbarea pe care o doreşti.
răspuns dat de Silvia Velea pe 31 decembrie 2014
Singurătatea este o "boală" sau un destin al unor oameni? (4 răspunsuri)
Singurătatea, în opinia mea, nu este nici un destin, nici o boală, este o stare de fapt. Ea nu e problematică în sine, decât dacă în această situaţie de viaţă o persoană nu primeşte îngrijirile necesare unui trai decent, sau când aceasta este resimţită la nivel psihologic ca un eşec sau o neîmplinire.
răspuns dat de Silvia Velea pe 31 decembrie 2014
Mai multe răspunsuri despre psihologie, sănătate, viaţă...
Important: Omnipedia oferă posibilitatea utilizatorilor să colaboreze în scop informativ. Chiar dacă uneori sunt scrise de oameni competenţi, nu există nicio garanţie că răspunsurile şi comentariile găsite pe acest site sunt corecte. Pentru chestiuni medicale, legale, financiare şi altele care pot avea consecinţe nefavorabile, este necesar să consultaţi specialişti în care aveţi încredere, înainte de luarea unor decizii. Opiniile exprimate pe acest site aparţin celor care le-au scris.